HYRJE Ekonomi

Ekonomi

Ekonomi

HYRJE Ekonomi

“Shpëtojnë” partitë:Ndryshimet në buxhet, ja sa lekë iu hiqen institucioneve

Viti 2010 do të jetë edhe viti i dietës për institucionet shtetërore, të cilave u është reduktuar në mënyrë të ndjeshme “ushqimi”. Ndryshimet në...

Historia e bankave të Zvicrës dhe përse depozitohen aty thesaret e botës

Neutraliteti i Zvicrës dhe sovraniteti kombëtar i njohur prej kohësh nga kombet e tjera, ka krijuar një mjedis të qëndrueshëm e të sigurt, ku...

Italia me numrin më të madh në Evropë të vjedhjeve në banka

Italia është ndoshta më e njohur për bukuritë e saj, ushqimin dhe trashëgiminë kulturore. Ajo, për të cilën, pak vizitorë të saj kanë dijeni, është...

“Mercator” hap supermarket të ri në Gjirin e Lalëzit

Në vazhdim të planit të suksesshëm të zgjerimit në rajonin e Evropës Juglindore, grupi “Mercator” hapi më 19 qershor 2010 një supermarket të ri...

Qeveria rrit masën e Sigurimeve Shoqërore

TIRANË-Vendimi për rritjen e pensioneve është shoqëruar edhe me rritjen e detyrimeve për Kontributet e Sigurimeve Shoqërore. Qeveria ka rritur nivelin e pagës minimale...

Rritja e pensioneve, replika Braçe-Bode në sallën e Kuvendit

TIRANË- Deputeti i PS-së, Erjon Braçe e ka quajtur të pavlerë rritjen e pensioneve, përballë faturave që duhet të paguajnë pensionistët për ujin, energjinë...

Fullani: Qeveria kujdes me borxhin e deficitin buxhetor

Banka e Shqipërisë zbeh optimizmin e qeverisë për ecurinë me ritme të shpejta të ekonomisë sonë. Guvernatori Ardian Fullani ka deklaruar në përfundim të...

Shbllokohen ndertimet ne Fier, 60 leje ndertimi ne dy muaj

KRRT e bashkisë miratoi në fundjavë 40 sheshe dhe leje, kryesisht për pallate Pas disa muajsh pasigurie në sektorin e ndërtimit për qytetin e Fierit...

Thellohet hetimi ndaj tregut të gazit

Autoriteti i Konkurrencës: Më 1 korrik, vendim mbi inspektimin në kompaninë koncesionare Autoriteti i Konkurrencës nuk e ka ndalur hetimin ndaj gazit të lëngshëm, madje...

Lohan dhe Ruli në Voskopojë për projektin e turizmit

Turizmi ka bashkuar Ministrin e Bujqësisë, Ushqimit dhe Mbrojtjes së Konsumatorit, Genc Ruli dhe Ambasadorin e Këshillit të Evropës në Tiranë, Helmut Lohan në...

Pezullohen shtate leje minerare ne Bulqize

Ministri i Ekonomisë Tregtisë dhe Energjetikës, Dritan Prifti, ka firmosur pezullimin për shtatë leje minerare në Bulqizë. Paralelisht është reduktuar edhe sipërfaqja e shfrytëzimit...

Privatizimi i “Albpetrol” ,tenderi brenda 2010

Në fund të këtij viti pritet që të zhvillohet edhe tenderi ndërkombëtar për privatizimin e Albpetrol. Procesi i vlerësimit për privatizimin e kësaj kompanie...

Te fundit