Home Ekonomi Fullani: Sistemi bankar shqiptar i stabilizuar dhe i suksesshem

Fullani: Sistemi bankar shqiptar i stabilizuar dhe i suksesshem

799
0
Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Ardian Fullani e ka quajtur ekonominë shqiptare të stabilizuar madje duke e klasifikuar si pjesë të integruar në ekonominë botërore. Gjatë fjalës së tij në forumin e sistemit bankar ku ishin të pranishëm drejtuesit kryesore të bankave në Shqiperi, Fullani gjithashtu e ka vlerësuar sistemin bankar si çelësi për zhvillimin e ekonomisë së vendit.
Në fjalën e tij, Guvernatori kritikoi edhe disa banka të nivelit të dytë, në lidhje në normat e interesit. Ai u kërkoi të jenë më të kujdesshme dhe të kenë norma interesi më të kontrolluara.
Gjithashu Fullani u siguroi mbështetje bankave të nivelit të dytë, duke thënë se Banka e Shqipërisë ka patur dhe ka si objektiv rezervat monetare, në mënyrë që të mos ketë ulje të likuiditetit në këtë sektor.

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Ardian Fullani e ka quajtur ekonominë shqiptare të stabilizuar madje duke e klasifikuar si pjesë të integruar në ekonominë botërore. Gjatë fjalës së tij në forumin e sistemit bankar ku ishin të pranishëm drejtuesit kryesore të bankave në Shqiperi, Fullani gjithashtu e ka vlerësuar sistemin bankar si çelësi për zhvillimin e ekonomisë së vendit.Në fjalën e tij, Guvernatori kritikoi edhe disa banka të nivelit të dytë, në lidhje në normat e interesit. Ai u kërkoi të jenë më të kujdesshme dhe të kenë norma interesi më të kontrolluara.Gjithashu Fullani u siguroi mbështetje bankave të nivelit të dytë, duke thënë se Banka e Shqipërisë ka patur dhe ka si objektiv rezervat monetare, në mënyrë që të mos ketë ulje të likuiditetit në këtë sektor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here