HYRJE Ekonomi

Ekonomi

Ekonomi

HYRJE Ekonomi

BE miraton këstin e ndihmës greke prej 120 mld Euro

Kryeministri grek Jorgos Papandreu ka shprehur kënaqësinë e tij që Greqia ka siguruar këstin e pestë të ndihmës financiare, si dhe paketën e dytë...

Rruga Tiranë-Elbasan, miratohet fondi prej 25 milionë dollarësh

Miratohet kredia prej 25 milionë dollarë për zbatimin e projektit të rrugës Tiranë –Elbasan. Miratimi zyrtar i kredisë nga Fondi Saudit për Zhvillim është...

Greqia nis kërkimin e naftës në Korfuz, pa percaktuar ende kufirin

Edhe pse më një vijë kufiri të paqartë me Shqipërinë, Greqia, e zhytur në krizë ekonomike, ka vendosur javës që shkoi të hapë tendera...

4 HEC-e në shitje, miratohet p/ligji në Komisionin e Ekonomisë

Komisioni për Ekonominë dhe Financat ka miratuar projektligjin "Për krijimin e shoqërive "HEC, Ulëz - Shkopet" sh.a. "HEC Tiranë Lanabregas" sh.a. dhe "HEC Bistrica...

BE-ja krediton Portugalinë me 78 miliardë euro

Ministrat e financave të vendeve anëtare të BE-së, në mbledhjen e sotme të mbajtur në Bruksel, i kanë lejuar Portugalisë kredi në shumën 78...

FMN, paralajmëron rrezikun e infektimit të Eurozonës

Fondi Monetar Ndërkombëtar paralajmëron rrezikun e një infektimi të vendeve të tjera të Eurozones, duke parashikuar pas Greqisë, rrezik për Irlandën, Portugalinë, por edhe...

Kompanite celulare, ja procedurat per ruajtjen e numrit

Abonentët e katër kompanive celulare dhe operatorëve të telefonisë fikse, do të kenë mundësi që të ndërrojnë dhënësin e shërbimit por pa ndërruar numrin....

Amnistia fiskale, çfarë falet dhe kush përfiton

Mazhoranca ka votuar me 74 vota pro, projektligjin për legalizimin kapitalit dhe faljen e borxhit tatimorë e doganorë. Për këtë votim deputetët e opozitës...

BB: Rritja e çmimeve të ushqimit, kërcënim për të varfërit

Banka Botërore paralajmëron se rritja e çmimit të ushqimeve, e shkaktuar kryesisht nga rritja e çmimit të naftës, po shtyn drejt varfërisë ekstreme, miliona...

Konfindustria kundër rritjes së normës bazë të interesit

Konfindustria ka shprehur kundërshtimin e saj lidhur me vendimin e fundit të Bankës së Shqipërisë për rritjen e normës bazë të interesit me 0.25%. Nëpërmjet...

Autostrada Elbasan-Tiranë, qeveria marreveshje me Banken Islamike

Ministria e Financave firmosi marrëveshjen me Bankën Islamike për Zhvillim për marrjen e një kredi prej 222.7 milionë dollarë, me të cilën do të...

Shqiptarët, 70 % të kredive i marrin për makina dhe pushime

Gati 70.7% e kredive që japin bankat shqiptare shkojnë për pasuri të patundshme, dhe vetëm 11.4% për ushtrim të aktiviteteve të biznesit. Kjo do...

Te fundit