HYRJE Ekonomi

Ekonomi

Ekonomi

HYRJE Ekonomi

Rritet cmimi i naftës me pesë lekë brënda javës

Çmimi i naftës në vendin tonë vazhdon që të ketë rritje edhe këtë javë. Kështu një litër nafte nga 170 lekë që kushtonte një...

Bode: Amnistia fiskale do përfundojë brenda vitit

Amnistia fiskale pritet që të përfundojë brenda këtij viti. Ministri i financave Ridvan Bode në një tryezë të përbashkët me grupet e interesit ku...

Ruli: Buka do vijojë të rritet, nuk e ndalojmë dot

Ministri i Bujqësisë, Genc Ruli, ka paralajmëruar dje se çmimi i drithërave dhe për pasojë dhe ai bukës do vazhdojë të rritet për shkak...

“The Economist”: Shqipëria ka humbur rrugën drejt Brukselit

Disa prej vendeve të Ballkanit po çapiten dhe ligështohen në rrugën e tyre drejt Bashkimit Evropian. Shkak është paqëndrueshmëria politike dhe tensioni që i...

Papunësia, INSTAT: Të rinjtë zënë përqindjen më të madhe

Numri i të rinjve të papunë zë përqindjen më të madhe në vendin tonë. Ky fakt vërtetohet nga një anketë e fundit e Institutit...

Ligji i ri për sigurimet shëndetësore, Vasili: Më shumë transparencë

Ligji i ri për sigurimet shëndetësore që ka marrë miratimin e Këshillit të Ministrave do të sigurojë më shumë transparence dhe autonomi në menaxhimin...

“The Economist”:Euro drejt humnerës, ja se çdo të ndodhë me Evropën

Tregjet financiare shpërfillen 85 miliard euro si paketë ndihme financiare ofruar për Irlandën më 28 Nëntor. Ofrimet nuk janë bërë vetëm për...

Berisha: Buxheti i 2011, buxhet historik për Shqipërinë

Buxhet historik e ka quajtur kreu i qeverisë buxhetin e vitit 2011 që do të miratohet në mbledhjen e sotme të qeverisë. Duke folur në...

Ministria e Shendetesise: Rriten pagat per 20 mije mjeke dhe infermiere

Vendimi u mor dje nga Këshilli Administrativ i ISKSH-së. Sipas tij rriten deri në 9% pagat e punonjësve të qendrave shëndetësore nga skema e...

Pagat e reja për nëpunësit e bashkive dhe policët vendorë

Qeveria miraton pagat e reja për punonjësit në Bashkinë e Tiranës, nëpunësit civilë në bashkitë e tjera në rrethe si dhe në njësi bashkiake....

Banka Boterore: defekti ne Tecin e Vlores mund te ishte shmangur

Institucioni që preket direkt me problemin e hasur të TEC-it të Vlorës është Banka Botërore, e cila ka mbështetur projektin dhe financuar atë me...

Ilacet dhe vizitat ne spital: 10% TVSH

Në ligj par-ashikohet që TVSH-ja të mos jetë 20 për qind, por 10 për qind. Ligji, që është pjesë e paketës fiskale të vitit...

Te fundit