Home Blog Page 4
Helidoni përfaqëson një nga 10 kompanitë që operojnë në fushën e përpunimit të peshkut. Aktualisht kjo industri i ka ezauruar kuotat që Shqipëria ka me BE-në për 1600 tonë “acuge” dhe sardele pa taksë doganore. Me plotësimin e kuotave, këto...
Tema e parajsave të taksave është kthyer në faqet e para të gazetave anembanë botës, për shkak të skandalit të Paradise Papers. Se çfarë janë, kjo është e lehtë për t’u kuptuar dhe për të nxjerrë përfundimin: ato janë vende,...
Pjesa më e madhe e dosjeve të trash­gimtarëve që përfi­tojnë këstin e parë dhe të dytë, kanë mungesë dokumentacioni në dosje. Ky është konstatimi i Ministrisë së Financave, që vijon të publikojë listën e dosjeve që kanë prombleme për...
Nëse e mbani shtëpinë mbyllur për disa kohë, befas shfaqen disa njolla të shëmtuara myku në mure, tavan, shpeshherë dhe në parket të cilat duken se shumëfishohen me shpejtësinë e rritjes së kërpudhave pas shiut. Lagështira dhe mungesa e ajrimit...
Me shumë mundësi askush prej nesh nuk ka as më të voglën ide kur fqinji i një kati të mësipërm mund të ketë ndërruar tubat e tualetit, por jemi të sigurtë që shumë prej nesh e vuajnë këtë gjë,...
Përdoruesit e automjeteve janë ndodhur dje që nga mëngjezi përballë një surprize të hidhur: çmimi i shitjes së karburanteve me pakicë është rritur me 5 lekë për litër në të gjitha pikat e tregtimit. Disa nga shoqëritë tregtare që...
Tirana po bëhet çdo ditë e më shumë miqësore ndaj atyre që kanë zgjedhur si mjet lëvizje biçikletat. Pas korsive të dedikuara në Rr. “Dritan Hoxha”, në Unazën e Vogël, Rr. e “Dibrës” dhe zonën e urbane të Unazës...
Pijet e gazuara janë pa dyshim një nga shkaktarët më të mëdhenj të kequshqyerjes. Për të mësuar më tepër mbi dëmet dhe rreziqet nga pijet e gazuara, ju ftojmë të shikoni shumë shkurt videon në fund të tekstit. Maskimi perfekt për...
Ushqimet ndikojnë jo vetëm te hekuri që ju konsumoni, por edhe te sasia që përthithet nga organizmi juaj. Pasi trupi merr hekur nga ushqimet, minerali përdoret për prodhimin e hemoglobinës. Kjo është proteina që ndihmon oksigjenin të qarkullojë në organizëm. Sasia...
Banka e Shqipërisë njofton publikun se duke filluar nga data 10 nëntor 2017 do të hidhet në qarkullim kartëmonedha shqiptare me vlerë nominale 500 Lekë, me kurs ligjor, emetim i vitit 2015. Rishtypja e kartëmonedhave shqiptare me kurs ligjor, me...
Pak pasi morën vendimin nga Gjykata e Krimeve të Rënda për të kontrolluar banesën ku jeton ish-ministri Saimir Tahiri, oficerët e Policisë Gjyqësore dhe një ekspert kriminalist kaluan pragun e shtëpisë së tij pranë Kodrës së Diellit në orën...
Prej disa ditësh ka filluar një aksion për mbylljen e të gjitha thertoreve të cilat nuk plotësojnë kushtet higjieniko sanitare. Vetëm ditët e fundit janë mbyllur 84 subjekte therje dhe 107 dyqane në të gjithë vendin. Pikat e therjes që...