Home Sociale Shqiperia pjese e stervitjes se NATO-s per stabilitetin rajonal

Shqiperia pjese e stervitjes se NATO-s per stabilitetin rajonal

850
0

Forcat e Armatosura të Shqipërisë morën pjesë në stërvitjen e përvitshme “Saber Guardian”.

Stërvitja u organizua nga vendet anëtare të NATO-s dhe përfshiu 25.000 ushtarakë, nga të cilët 14.000 amerikanë.

Stërvitja e këtij viti zgjati nga datat 11-20 Korrik dhe u zhvillua në territorin e tre shteteve anëtare të Aleancës: Bullgari, Hungari dhe Rumani.

Stërvitja tregoi vendosmërinë e Amerikës ndaj sigurisë dhe stabilitetit në rajonin e Detit të Zi dhe në Ballkan.

Stërvitja ishte pjesë e Programit të Njësisë së Stërvitjes së Përbashkët Amerikano-Europiane, e krijuar për të rritur bashkëpunimin me vendet aleate si Shqipëria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here