Home Udhetim Eksplorojme Ishujt e Botes ne Dubai

Eksplorojme Ishujt e Botes ne Dubai

1886
0

Pothuajse të gjithë kanë dëgjuar Ishujt Botërore të vendosura në Dubai. Sot ne do të flasim rreth saj dhe të shohim ku qëndron sot dhe çfarë është duke u bërë me ishujt Botërore. Së pari, ky është një arkipelag artificial dhe është i përbërë nga një total prej 300 ishujsh (të vogla) në formën e hartës botërore. Ka gjithsej 321 milionë metra kub rërë dhe rreth 31 milionë ton shkemb janë përdorur në ndërtimin e Ishujve Botë ku shumica e rërës u morr nga ujërat e cekëta bregdetare te Dubait. Këto ishuj mbulojnë një total prej 6-9 kilometra. Këto ishuj janë të rrethuar nga një ishull ne forme formë qe sherben si valëthyes. Ishujt janë emëruar në fakt sipas vendeve dhe nje zonë varion nga 14.000 – 42.000 metra katrore.Distanca në mes këtyre ishujve është rreth 100 metra.
[portfolio_slideshow id=11048]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here