Home Bukuria Aknet mund te shkaktojne probleme ne tru

Aknet mund te shkaktojne probleme ne tru

792
0

urlAknet jane nje inflamacion i lekures qe ne shumicen e rasteve krijohen nga bllokimi i qelizave te vdekura nen lekure. Gjenetika eshte shkaku kryesor ne 80% te rasteve, shkaktare te tjere jane dietat ushqimore te varfra, stresi. Aknet jane dicka jo-estetike dhe si te tilla ne perpiqemi ti eliminojme duke i shtypur. Por kryerja e ketij veprimi pa kushtet e duhura higjenike mund te perbeje nje problem serioz. Efektet e ketij veprimi ne pjese te caktuara te fytyres jane serioze sidomos ne zonen e njohur ndryshe si “trekendeshi i rrezikut” ku perfshihet zona ndermjet syve, hundes e deri ne buzen e siperme. Kjo eshte nje zone e mbushur me damare qe shkojne direkt ne tru. Nje lidhje e rrezikshme duke pasur parasysh se nje infektim i provokuar nga shtypja e pucrrave mund te arrije deri ne tru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here