Home Bukuria Niveli i larte i sheqerit ju ben te dukeni me i plakur

Niveli i larte i sheqerit ju ben te dukeni me i plakur

3712
0

Fytyra juaj duket më e vjetër se e atyre të moshës suaj?

Për këtë ndoshta ju duhet të kontrolloni nivelin e sheqerit në gjak. Një studim i kohëve të fundit ka arritur në përfundimin se sasia e lartë e sheqerit në gjak bën që fytyra e një personi të duket më e vjetër se mosha e tij/saj aktuale.

Njerëzit e moshës 50-70 vjeç që kanë nivel të lartë të sheqerit në gjak kanë paraqitje më të vjetër se ata që kanë nivel më të ulët të sheqerit në gjak.

Studimi përfshin 600 burra dhe gra të moshës 50-70 vjeç në Holandë. Hulumtuesit në përfundimin se çdo rritje 1mmol/litër të sheqerit në gjak, fytyra e një personi paraqitet pesë muaj më e vjetër.

Duket se lufta kundër plakjes ka të bëjë me nxitjen e njerëzve për të ndryshuar stilin e jetës së tyre në mënyrë që të bëhen më të shëndetshëm në moshën 50-70 vjeç.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here