HYRJE Opinione

Opinione

Opinione

HYRJE Opinione

Thanas Mustaqi: A do firmosë Shqipëria kundër ‘trafikantëve kosovarë’?

Nesër në Tiranë do të nënshkruhet një marrëveshje për zhvillimin e kontakteve profesionale dhe shkëmbimin e informacionit mes shërbimeve të specializuara ruse dhe shqiptare...

Shkrimet e Ramës në fund të stinës së verës

Shkrimi i Edi Ramës me titull “Rënia e Tripolit dhe Saliu”, i publikuar në disa gazeta (nuk kuptohet mirë kjo praktika e gazetave tona...

Seb Bytyçi: NeoOtomanizmi dhe shqiptarët

Populli shqiptar, Kosova dhe Shqipëria janë miq me Turqinë. Dhe kjo miqësi është e rëndësishme. Mirëpo, çmimi i kësaj miqësie nuk duhet të jetë...

Mero Baze: Të poshtëruar me korrektesë

Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha, ka poshtëruar politikisht themeluesit e Partisë Demokratike, të thirrur pas vitit 2005 për t’iu ribashkuar partisë së tij...

Edmond Tupja: Shamatë apo shah… mat!

Vazhdon pritja e gjatë, e bezdisshme, e vaposur, e pluhurosur, e zhubravitur (dhe lista e këtyre epiteteve mund të zgjatej gati pambarimisht) e shpalljes...

Andi Bushati: Fundi i një vote morale?

Rezultati i LSI-së më 8 Maj dhe mbajtja bindshëm e nivelit të forcës së tretë politike në vend, kanë ringritur edhe njëherë pikëpyetjen nëse...

Mustafa Nano: BE-ja po na refuzon

Zgjedhjet përfundimisht mund të quhen të prishura. Do duhet të presim raportin përfundimtar të osbe-odihr-it, mbi bazën e të cilit do të modelohen të...

Mentor Nazarko: Mospërgjigjja për idenë e ndarjes së Kosovës

Në tregun politik rajonal të Ballkanit, Serbia vazhdon të mbetet një aktor aktiv. Megjithatë, vetëvlerësimin e lartë të këtij shteti, që sipas raportimeve të “WikiLeaks”-it,...

Eduard Zaloshnja: Ekonomia dhe kriza politike

Objektivi i çdo ofruesi mallrash apo shërbimesh (privat ose shtetëror) është që të plotësojë nevojat e qytetarëve për to. Në qoftë se qytetari nuk...

Mentor Nazarko: Vendimi shpresëdhënës i Kolegjit

Vendimi i fundit i Kolegjit Zgjedhor krijoi interpretime të ndryshme, deri diku të kundërta me njëri-tjetrin, madje dhe brenda të njëjtit kamp politik. Por,...

Mustafa Nano, profili i analistit

Nje prej gazetareve me te rendesishem ne Shqiperi eshte padyshim Mustafa Nano. Ekspert dhe politolog, shpesh here edhe kritik ndaj lidereve aktuale, Nano konsiderohet...

Analize