Home Aktualitet Vjedhjet me dhunë në Tiranë, kryehen nga adoleshentët

Vjedhjet me dhunë në Tiranë, kryehen nga adoleshentët

576
0

Rreziku më i madh i grabitjeve dhe vjedhjeve me dhunë në Tiranë vjen nga adoleshentët. Moshat të cilat realizojnë këtë krim sipas Harri Gogos, shefit të sektorit kundër vjedhjeve me dhunë e me armë në policinë e Tiranës, janë ata të moshës 16-17 e deri ën 22 vjeç. Por kjo nuk lë pas që të vjedhjet e armë autorë janë mosha 23-25 vjeç.
Sipas Gogos objektet më të preferuara për grabitësit janë ato që disponojnë shuma të mëdha parash ku përfshihn edhe bankat, që për këtë vit në kryeqytet numërohet vetëm një grabitje banke të nivelit të dytë.
Me tej shefi kundër sektorit të vjedhjeve me dhunë dhe me armë shpjegon se skema që përdorin grupet kriminale është pothuaje e njëjtë, me maskë dhe me armë. Ndërsa krimi i vjedhjeve me dhunë të çantave apo varseve sipas të dhënave është një krim i importuar nga jashtë dhe që në shumë raste kryehen nga përdorues të drogës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here