Home Kulture Trupa e TK-së në Festivalin botëror të Shekspirtit

Trupa e TK-së në Festivalin botëror të Shekspirtit

613
0

Trupa e Teatrit Kombëtar do të marrë pjesë në “Festivalin botëror të Shekspirtit”. Në të do të marrin pjesë 37 vende të cilët do të interpretojnë në gjuhën kombëtarë të gjithë kolanën e veprave të Shekspirit. Evenimenti do të mbahet në Globus Theatre, teatri historik i kompanisë së Shekspirtit në kuadër të lojrave olimpike nga data 23 prill deri në 6 qershor. Trupa shqiptare me regji të Adonis Filipit do të performiojë, pjesën e dytë të triologjisë së Henri i 16-të, të Shekspirit në datë 9 dhe 14 maj 2012.
Ndërkohë që me rastin e 100 vjetorit të shpalljes së pavarësisë, Teatri Kombëtar shpalli konkursin, “Drama shqipe në 100 vjetorin e shtetit shqiptar”. Në këtë konkurs janë të ftuar të marrin pjesë krijuesit nga të gjitha trevat shqipfolëse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here