Home Shkence Shkencetaret projektojne arken e NOA-s

Shkencetaret projektojne arken e NOA-s

754
0

Një ekip arkitektësh, inxhinirësh dhe projektuesish kanë projektuar arkën e mijëvjeçarit të tretë: një strukturë gjigade 350 metra e lartë dhe 600 e gjerë e cila në rast fatkeqësie natyrore mund të strehojë mbi 40.000 njerëz brenda.

Arka është quajtur NOAH ( New Orleans Habitat Arcology) e cila nuk është një arkë e vërtetë por një neologjizëm i fjalëve “arkeologji” dhe ” ekologji” shpikur nga italiani Paolo Soleri, në vitet ’60, për të përshkruar një ndërtesë të madhe të aftë të përmbajë një ekologji të brëndshme dhe një densitet të lartë të popullsisë.
NOAH është një nga projektet më të avancuara në fushën e urbanistikës së gjelbër.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here