Home Bota Përplasja mes SHBA-së dhe Rusisë, ja sa jane forcat ushtarake

Përplasja mes SHBA-së dhe Rusisë, ja sa jane forcat ushtarake

749
0

usa-vs-russiaPërplasja mes SHBA-së dhe Rusisë ka shumë pak gjasa që të ndodhë pasi të dy vendet i druhen njëra-tjetrës, ndoshta Rusia pak më shumë. SHBA është fuqia më e madhe dhe e padiskutueshme ushtarake dhe shifrat e thonë mjaft mirë këtë. Por dhe Rusia nga ana e saj ka zhvilluar mjaft fuqinë e saj ushtarake. Më poshtë po paraqesim disa të dhëna të fuqisë ushtarake të këtyre dy vendeve.

SHBA Rusia
Popullsia 320,2 milionë banorë 142,4 milionë banorë
Njerëz të gatshëm për luftë: 145 milionë 46,8 milionë
Ushtarë aktivë: 1,4 milionë 766 mijë
Rezervistë: 1,1 milionë 2,485 milionë
Tanke: 8847 15398
Mjete të blinduara:: 41062 31298
Sisteme të hedhjes së raketave: 1331 3793
Avionë 13892 3429
Helikopterë 6196 1120
Flota detare 473 352
Buxheti i ushtrisë: 577 miliardë dollarë 60 miliardë dollarë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here