Home Shkence NASA publikon foto te Tokes te kapura nga Marsi

NASA publikon foto te Tokes te kapura nga Marsi

842
0

NASA publikoi foton e pare te Tokes te marre nga planeti Mars. Pamja qe duket ne horizont eshte marre nga mjeti Curiosity dhe ne te duket Toka si pika me e shndritshme ne qiellin e Marsit. Me poshte duket gjithashtu dhe hena. Shkencetaret perdoren kameren e Curiosity per te kapur kete imazh rreth 80 min pas perendimit te diellit ne Mars ne diten e 529 (31 Janar 2014). Distanca ndermjet Tokes dhe Marsit ne momentin qe eshte marre kjo foto ishte rreth 160 Milion km.

IDL TIFF file IDL TIFF file

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here