Home Kulture Ja librat më të rinj në libraritë e kryeqytetit

Ja librat më të rinj në libraritë e kryeqytetit

670
0

Rubrikën e librave të rinj e hap “Planet e Hitlerit p?r ballkanin”, libri me kujtime i autorit Joakim Von Ribentrop. Nga Londra n? Mosk? p?r her? t? par? d?shmia e ish minister t? jasht?m t? Gjermanis? p?r shkaqet e v?rteta t? luft?s s? dyt? bot?rore. Prapaskenat e Stalinit Camberlenit dhe Daladierit kund?r Rajhut t? ri.
Nj? tjet? lib?r i ri ?sht? edhe “Tranzicioni i rreziksh?m” me autor t? Hekuran Hys?n. Q?llimi q? autori ka pasur ?sht? t? sensibilizoj? shoq?rin? p?r tu shk?putur nga rutina e tanishme me emrin politik? dhe t? filloj? t? mendoj? me k?mb? n? tok? p?r t? dh?n? ndihmes?n e tyre intelektuale.
E nd?rsa studiuesja e re Blerina Sadiku sjell librin e saj “Lindja e ç?shtjes çame 1820-1943”. Ajo e sheh lindjen e çështjes çame si pjesë të historisë së rindërtimit gjeopolitik të Ballkanit pas dalejs së sundimit osman që pati kosto e veta të rënda tek popujt e hershëm, sidomos tek shqiptarët.
Arkelogu i mirenjohur Neritan Ceka sjell nj? lib?r me dy v?llime “Archaeologjical Treasure from Albania” thesare arkeologjike nga shqip?ria. Libri me dy v?llime paraqet foto dhe p?rshkrime nga objekte dhe monumente m? t? r?nd?sishme arkeologjike nga shkodra n? Butirnt.
Botimet vijnë në gjuhën angleze dhe i drejtohen më tepër lexuesit të huaj dhe turizmit. Ajo është një vepër shkencore me një disipline rigoroze qoftë të paraqitjes materiale të tekstit të shkruar, qoftë dhe të materialit fotografik.
Nd?rsa p?r let?rsin? p?r f?mij? vjen fjalori i par? i ilusturar i gjuh?s shqipe p?r klas?n e par?.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here