Home Aktualitet Gjermania kërkon punëtorë nga Shqipëria, rroga mijëra euro!

Gjermania kërkon punëtorë nga Shqipëria, rroga mijëra euro!

1536
0

Prej kohësh shteti gjerman është në kërkim të punëtorëve të huaj. Kohët e fundit Gjermania ka bërë të ditur se preferon më shumë punonjësit që vijnë nga Ballkani dhe kryesisht Shqipëria.

Ndërsa për një periudhe të shkurtër punë do të ketë edhe për inxhinierë kompjuterik dhe për matematikanë. Përveç këtyre në Gjermani kërkohen edhe dhe kujdestare. Shanse të mëdha për punë kanë edhe njohësit e zanateve.

Ky është një rast i shkëlqyer për ballkanasit, sepse puna që ata e bëjnë brenda territoreve ballkanike, në Gjermani do t’u paguhet shumë më mirë, me rroga deri në disa mijëra euro.

Kjo vjen ndodh sepse për shkak të mungesës së fuqisë punëtore të kualifikuar, Gjermania çdo vit humb miliarda euro. Ndërsa qeveria gjermane ofron një numër të përfitimeve për punonjësit nga jashtë me arsim të lartë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here