Home Aktualitet AK, nismë për shqiptarizimin e toponimeve

AK, nismë për shqiptarizimin e toponimeve

568
0

Aleanca Kuqezi ka ndërmarrë një nismë të re bashkërenduar me nismën kundër regjistrimit të popullsisë mbi bazë etnie dhe përkatësie fetare.

Përfaqësues të kësaj lëvizje gjatë një takim të zhvilluar në qytetin e Pogradecit kanë propozuar një nismë për ndryshimin e emërtimeve që nuk janë në gjuhën shqipe.

Kreshnik Spahiu është shprehur se toponimet në gjuhën sllave apo greke duhen ndryshuar dhe kthyer në gjuhën shqipe dhe për këtë ai ka shtuar se do të propozohet miratimi i një ligji të veçantë.

Ndërkohë lidhur me regjistrimin e popullsisë, Spahiu është shprehur se pavarësisht se qeveria ka miratuar ligj, lëvizjet kundër kësaj nisme do të vazhdojnë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here