Home Shkence Yjet afrohen drejt Tokes

Yjet afrohen drejt Tokes

1353
0

Brenda një milion viteve, ose edhe pak më shumë, mbi 20 yje të tjerë do të afrohen në një distancë prej 3.26 vite dritë nga sistemi ynë diellor.

Distanca duket e largët, por shkencëtarët thonë se ajo është e mjaftueshme që të prishen ekuilibrat e fushës gravitacionale në brezin e asteroidëve, çka do të shumëfishonte mundësitë që ndonjëri prej tyre të godasë Tokën.

“Nëse një yll kalon në këtë distancë, duhet të shqetësohemi që të gjithë”, thotë për “The Guardian”, Coryn Bailer-Jones nga Instituti Max Planck.

Sistemi ynë diellor lëviz përmes galaksisë, ashtu siç bëjnë edhe yjet e tjerë dhe për këtë fenomeni i lartpërmendur është i pashmanshëm, thonë shkencëtarët.

Previous articleNje smartphone per te gjitha rrjetet sociale
Next articleKESH, kriza energjitike rendon financat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here