Home Aktualitet Tola: Sa me e shtrenjte makina, aq me e larte gjoba

Tola: Sa me e shtrenjte makina, aq me e larte gjoba

992
0

mithat-tolaDrejtori i policisë rrugore Mitat Tola ka sqaruar se gjobat progressive kane lidhje me shtrenjtesine e mjetit si dhe me një sistem të bazuar ne disa kritere. Duke folur ne emisionin Rreze Dielli ai shpjegoi se gjoba progresive do te jetë më e lartë për ata që në ta kaluarën kanë kryer me shume shkelje, për shoferët me me pervoje dhe per mjetet me fuqi motorike me te larte. Megjithate te gjitha gjobat progressive jane brenda hapësires së përcaktuar nga ligji dhe nuk ka rritje të nivelit te gjobes.

“Përderisa sigurimi i meteve duhet të jetë i barabartë për te gjithë dhe sikurse bota perëndimore e ka të përshkallëëzuar sigurimin e detyrueshëm të jmjeteve dhe ne menduam se dhe pjesa e ndëshkimit administrativ të mos i lihet në dorë punonjësit tyë policisë, deri në 50 mijë lekë. Atëhere ne mendojmë të ndërhyjmë në sistem, duke kontrolluar gjobitjen.Duke u nisur nga disa faktorë:Cfarë cilindrate ka mjeti,parametri i dytë sa gjoba keni marrë në të kaluarën si figuron në sistem nga 2010. Parametri i tretë ka të bëjë me rëndësinë e shkeljes, katë parametra që kanë të bëjnë me llojin emjetit cilindratin dhe biografinë tuaj do të bahskohen dhe në sistem nga sistemi do të dalë gjoba juaj.-tha Tola

Nëse një Benz i 2104 50 mijë euro dhe shoferi s’ka patur gjobën dhe ka siguracion ndoshta të lartë do të vuaj vetëm siguracion dhe jo openalitete të tjera?
Gjoba jonë do të jetë pjesa jonë, për dy mercedezë me të njëjten cilindrat gjoba e njejtë, një fiat punto me një mercedez ndryshojnë se kanë cilindrate të ndryshme.
Fuqia motorrike , gjobat e mëparshme dhe përvoja e drejtuesit të mjetit janë krioteret për përcaktimin e gjobave.”-tha Tola

Gjobat Këshilluese
Tola shtoi se gjobat këshilluese mund të marësh në këto raste: “Së pari më lejoni të them se mos trembemi, gjoba nuk është taksë, ata drejtues mjeti s’kanë pse të tremben, ka shumica s’kanë marrë gjoba, ndërsa të tjerët duhet të tremben për shkeljet që bëjnë. Pjesa e parë është këshillimi,deri ëm sot ska patur këshillim edhe pse ka qënë ekzistues, mosndezja e dritës, mosvendosja e rripit etj, punonjësi i policisë do të ketë mundësinë ta administrohet diku. Bëhet fjalë për shkeljet që nuk ka një skanksion plotësues për pezullimin e lejes e drejtimit, për gjobat që janë deri në 50 mijë lekë të vjetra si rripi drittat, parkimi i gabuar që lidhen me rregullimin e trafikut.Edhe parkimi gabuar është nëj shkelje që do të këshillohet.Ne do ti publikojmë diku që të vlejnë-tha Tola

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here