Home Kosova Tadiç: Sovranitet i dyfishte per Kosoven

Tadiç: Sovranitet i dyfishte per Kosoven

732
1

“Serbia nuk mund të zgjasë integrimet evropiane nëse nuk ka mbështetje nga qytetarët, e ata nuk do të japin mbështetje në rast se shteti nuk i mbron interesat legjitime në Kosovë”.
Kështu ka deklaruar presidenti serb, Boris Tadic për ditoren maqedonase “Dnevnik”.
Sipas tij, Serbia nuk ka asnjë iluzion se mund ta kthejë Kosovën në sistemin e Republikës së Serbisë, ashtu siç ishte para vitit 2000.
“Por, Serbia nuk heq dorë nga negociatat dhe kërkimi i një zgjidhjeje të qëndrueshme”, citon Telegrafi.
Duke theksuar se ndarja e Kosovës nuk është një zgjidhje reale, Tadic tha se Serbia e ka propozuar këtë ide që në vitet ’60 të shekullit të kaluar, “gjë të cilën e kanë mbrojtur edhe shqiptarët”.
“Por, kjo tashme nuk ka mbështetje të mjaftueshme”. Tadic mendon se zgjidhja për Kosovën mund të jetë “sovraniteti i dyfishtë, por edhe ndonjë model që bazohet në zgjidhje ndërkombëtare, siç është modeli irlandez, Tiroli Jugor, apo ai në kohët e dy Gjermanive”

1 COMMENT

  1. SKA DYSHIM SE TADIQI E KA KUPTU MA NË FUND DHE ESHT DUKE THAN :Paj pej borqlis së keq me mujt bile bishtin e sakic me e nxirr sish kan keq.
    Dhe njiherit esht duke e perdor metoden e dhelëres e cila e kishte hetu nji dash duke ecur të cilit ju kishin pa kacavarr koqet teposht dhe prej peshes se madhe të koqeve dhelpëra e gjor mendonte se do ti shkëputen koqet he dhe do të ket qa të hane percjelli e përcjelli po me kot.Koqet nuk ju këputen dot dashit dhe dhelpëra e gjor ngordhi pa i kerkuar ato koqe aq të mdha të dashit fatlum

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here