Home Shkence Skylon zevendeson Discovery ne udhetimet ne hapsire

Skylon zevendeson Discovery ne udhetimet ne hapsire

692
0

Veteranja e anijeve kozmike “Discovery” ka mbyllur karrierën e saj të gjatë pas 27 vitesh në shërbim. Misioni i saj i fundit përfundoi javën e kaluar. Megjithatë një kapitull i ri dhe i jastëzakonshëm i udhëtimeve në hapësire pritet të hapet. Agjencia amerikane e hapësirës është tashmë në punë e sipër për të gjetur pasardhësen e denjë të “Discovery”. Në garë për udhëtimin e ardhshëm në hapësirë është Skylon, pavarësisht se ende eshte në fazën projektuese.

Skylon mund të çojë në orbitë një peshë deri në 12 ton, është 90 metra e gjatë dhe është projektuar për të mbështetur misionet e ardhshme në Hënë dhe Mars.

Sipas specialistëve çelësi i Skylon është motori i saj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here