Home Aktualitet Skandal, rruga Levan-Vlorë duhet të ribëhet

Skandal, rruga Levan-Vlorë duhet të ribëhet

539
0

Ndonëse ka edhe vijat e bardha sipër, rruga Levan-Vlorë duhet të ribëhet, sepse sipas qeverisë, një pjesë e saj ka rrëshqitur duke u bërë e rrezikshme për trafikun. Bëhet fjalë për njërin prej skandaleve të radhës me paratë e taksapaguesve shqiptarë, që merren si kredi dhe shpërdorohen nga firma të dështuara që janë sjellë në vend nga sekserët e qeverisë.

Janë plot 18 milionë euro që do të jepen shtesë për një rrugë të nisur që në 2007, për llogari të firmës që fitoi një tender në mënyrë abuzive, sepse përfaqësuese e saj në Shqipëri ishte kunata e botuesit Fahri Balliu, mik i ngushtë i kryeministrit Berisha. Pas gati pesë viteve, fatura e rrugës që duhet të kishte mbaruar më kohë, shkon nga 41, 9 milionë euro sa ishte paraparë në 2007 në 59, 7 milionë euro, duke shtuar borxhin e Shqipërisë ndaj bankave të huaja.

Sipas demokratëve, faji për rrëshqitjen e rrugës është i socialistëve, që kishin lënë mangësi në projekt që në 2004. Por deputetët socialistë akuzuan qeverinë, pa ia përmendur në asnjë rast emrin Fahri Balliut, se po shpërblen sekserin e vet me paratë e shqiptarëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here