Home Kulture Shqiptarët që ikën në SHBA nga viti 1900-1932, lista e plote

Shqiptarët që ikën në SHBA nga viti 1900-1932, lista e plote

18878
60

Janë shumë, plot 4105 emra. Që të gjithë u larguan nga Shqipëria gjatë viteve 1900-1932 drejt tokës së premtuar. Ndaj ne po botojme sot  listën e plotë e të gjithë emigrantëve shqiptarë. Gazeta boton edhe historinë e shqiptarëve në SHBA. Kush ishte shqiptari i parë që shkeli në tokën amerikanë, si e ndoqën pas me mijëra të tjerë. Organizimi i tyre në SHBA e deri tek ngritja e organizatave patriotike.

Lista e shqipatareve nga viti 1900-1932

4105 shqiptarët që ikën në SHBA

Janë shumë,plot 4105 emra. Që të gjithë u larguan nga Shipëria gjatë viteve 1900-1932 drejt tokës së premtuar. Ndaj  po botojme sot listën e plotë të të gjithë emigrantëve shqiptarë që disponon. Por shqiptarët që u larguan drejt Amerikës nuk ishin një komunitet pasiv. Shumë shpejt të 40 mijë shqiptarët që arritën në SHBA do të impenjoheshin fuqishëm në jetën e këtij shteti të ri të formuar rishtazi. Ndoshta shumë pak e dinë, por në konfliktin e parë botëror 3000 shqiptarë iu bashkuan ushtrisë amerikane duke iu përgjigjur thirrjes së shefit të marinës amerikane. Shumica e tyre nuk ishin të natyralizuar dhe akoma nuk kishin marrë nënshtetësinë amerikane.Por edhe pse ndodheshin larg Shqipërisë prapëseprapë ata punuan dhe luftuan për çështjen kombëtare. Mjafton të përmendim këtu se 30 mijë prej tyre të organizuar nga 80 degët e shoqërisë “Vatra” zbritën në rrugët e SHBA për të protestuar kundër vendimeve të Konferencës së Londrës. Por mbështetja për Shqipërinë nuk ishte vetëm politike, ajo ishte edhe ekonomike. Për nevojat dhe shpenzimet e delegacionit të Konferencës së Paqes në Paris shqiptarët mblodhën rreth 250 mijë dollarë, të cilët u vunë në dispozicion. Sipas historianit Haris Silajxhiç, shqiptarët e Amerikës u përfaqësuan në këtë Konferencë nga shoqëria “Vatra” dhe përfaqësuesi i saj ishte Mehmet Konica.
Kryesisht pjesa më e madhe e shqiptarëve u përqendrua në shtetin e Nju Jorkut dhe në qytetet e Bostonit dhe Masaçusets. Kjo tendencë vazhdon edhe në ditët e sotme. Ndërkohë shqiptarët filluan të integroheshin edhe në jetën amerikane dhe brenda pak viteve ngritën në këmbë bizneset e tyre që konsistonin kryesisht në sektorin e shërbimeve. Por një pjesë e tyre që arrinte në 30 mijë nuk i rezistuan dot këtij realiteti për një kohë të gjatë dhe u kthyen prapa në Shqipëri.

1
Shqiptari
Vuri këmbë në truallin amerikan në vitin 1876. Sipas disa burimeve, shqiptari ishte nga Korça dhe më pas ndërroi destinacion duke u spostuar në Amerikën e Jugut dhe duke përfunduar më pas në Argjentinë

2
Shqiptari
Ishte shqiptari i dytë, i cili vuri këmbë në tokën amerikane në vitin 1889 ose në 1884. Ky ishte Koli (Nikolas) Kristofori. Është emigranti i parë shqiptarë që është regjistruar dhe i njihen gjeneralitetet.

42
Shqiptarë
Është numri i shqiptarëve, të cilët jetonin në Amerikë në vitin 1900, në qytetin e Masaçusets. Origjina e këtyre shqiptarëve ishte kryesisht nga jugu i Shqipërisë.

50
Dollarë
Ishte çmimi i një bilete udhëtimi nga Shqipëria drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Mjeti transportues ishte vetëm anija dhe kryesisht portet nga niseshin emigrantët shqiptarë ishin ato të Italisë dhe Greqisë.

10-15
Veta
Ishte numri i shqiptarëve, të cilët detyroheshin të banonin që të gjithë në një dhomë sapo mbërrinin  në Shtetet e Bashkuara Amerikës. Dhoma mbante emrin konak dhe kishte shumë funksione si  shtëpi, spital dhe shkollë.

625
shqiptarë
ishte numri i shqiptarëve që sipas statistikave amerikane kishin emigruar dhe jetonin në shtetet e bashkuara në vitin 1910. Ky ishte grupi i parë shqiptarëve, të cilët kishin mbërritur dhe ishin integruar në jetën amerikane.

694
shqiptarë
ishte numri i shqiptarëve,  të cilit kishin arritur të emigronin nga Shqipëria për në SHBA gjatë tre viteve midis 1911-1914. Vetëm në këto tre vite në Amerikë kishin mbërritur vetëm 69 shqiptarë.

50 mijë
është numri i shqiptarëve i llogaritur në fundin e Luftës së Parë Botërore. Këto shifra janë nxjerrë nga studiuesi Haris Silajxhiç. Një numër i madh ky, duke marrë parasysh numrin e vogël të popullsisë shqiptare të atyre viteve.

3 mijë
është numri i shqiptarëve origjina e të cilëve ishte nga Veriu i Shqipërisë. Një fakt i panjohur ky, pasi kryesisht ata që emigronin në SHBA ishin kryesisht banorë të zonave jugore të vendit.

30 mijë
ishte numri i shqiptarëve sipas Faik Konicës në vitin 1920. Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës gjatë këtyre viteve pati një dyndje dhe një fluks të madh të shqiptarëve, të cilët largoheshin nga vendi i tyre i dërrmuar nga luftërat dhe konfliktet e armatosura.

1 mijë
ishte numri i grave në vitin 1920, nga 30 mijë që ndodheshin në vitin 1920. Një shifër e rrallë që është bërë e mundur nga statistikat e shtetit amerikan. Por, megjithatë, një numër i vogël po të merret parasysh numri i madh i meshkujve.

7.4%
ishte numri i shqiptarëve të natyralizuar në vitin 1920, të cilët kishin arritur të merrnin nënshtetësinë amerikane.  Janë shqiptarët e parë që kanë marrë pasaportën dhe janë kthyer në amerikanë.

18.2%
ishte përqindja e  shqiptarëve, të cilët ishin analfabetë.  Një shifër e lartë, por duhet marrë parasysh se në SHBA kishin emigruar shtresat më të varfra që kishin marrë udhën e largët për një jetë më të mirë.

Sa shqiptarë kanë emigruar në SHBA? Janë shumë. Ndaj edhe gazeta “Tirana Observer” duke nisur që sot e ditët në vazhdim do të botojë listën me emrat e të gjithë  shqiptarëve që kanë emigruar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga viti 1917. Dimë se shqiptari i parë që ka prekur tokën e ëndrrave  daton në vitin 1876 dhe ishte nga Korça. Por për të kemi shumë pak informacion dhe  dimë se përfundoi më pas në Amerikën e Jugut dhe ekzaktësisht në Argjentinë.  Vetëm në vitin 1884 do të kemi informacion e parë për shqiptarin dhe gjeneralitetet e tij. Dihet që ai quhej Kol Kristofori. Ky ishte shqiptari i dytë që do ti hapte rrugën mijëra shqiptarëve të tjerë që do të vinin në vitet në vazhdim. Në vitin 1900 numri i shqiptarëve do të arrinte në 42. Një numër i vogël përballë komuniteteve irlandeze, gjermane dhe italiane. Por prapëseprapë për ne shqiptarët ky numër do të rritej vetëm 10 vjet më vonë në vitin 1910 me 625 vetë, të cilët do të linin tokat dhe shtëpitë e tyre dhe do t’i ngjiteshin të vetmit mjet transporti. Anijes. Çmimi i një udhëtimi arrinte në 50 dollarë dhe nisja bëhej kryesisht nga portet italiane dhe greke. Ndalesa e parë ishte porti i Nju Jorkut. Prej këtu shqiptarët e parë nisnin aventurën e parë në një tokë të lirë dhe të panjohur. Por shumë shpejt në Shqipëri do të mbërrinin edhe lajmet e para të cilat do të ekzaltonin shqiptarët e tjerë, të cilët do të bënin të njëjtën gjë. Kulmi i këtij eksodi të hershëm do të arrinte në fundin e luftës së parë botërore aty rreth viteve 20 ku shqiptarët rezident në Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të arrinin në 30 mijë persona. Shumica e tyre ishin burra që kishin lënë gratë e tyre. Kështu që mund të shpjegosh edhe numrin e vogël të grave, të cilat mezi arrinin në 1000. Shtresat shoqërore të cilat kishin marrë rrugën e emigracionit ishin nga më të varfrat dhe vinin kryesisht nga Jugu i Shqipërisë. Por një fakt, i cili të lë me gojë të hapur, është se 3 mijë prej këtyre emigrantëve ishin nga Veriu i Shqipërisë. Por kanë qenë këto vite të cilat krijuan edhe diasporën e parë shqiptare dhe nga radhët e saj dolën shumë patriotë dhe intelektualë të cilët kontribuuan në çështjen e kombit. Megjithatë jo të gjithë ishin të tillë. Niveli i analfabetizmit ishte i lartë dhe arrinte në  18.2%. Por kjo ishte e kuptueshme pasi ata vinin nga një vend i prapambetur si Shqipëria ku të studioje ishte akoma një luks. Ndaj gazeta “Tirana Observer” do të botojë në ditët në vazhdim edhe listat e emrave të shqiptarëve të parë që emigruan në SHBA për të hedhur më shumë dritë rreth këtij komuniteti.

A.GURRA
A.KRISTO BUTKA
ADEM ASLLAN
ALAKS BICOLLI
ALBERT  BRAÇE
ALEKS K. GJENCHI
ALEKS LEONAQI
ALEKS LUBONJA
ALEKS OSHTICA
ALEKS PERMETI
ALEKS SOTIR
ALEKS SPIRO
ALEKS STEFAN
ALEKS T. SVIRINA
ALEKS THANAS
ALEKS V. LUBONJA
ALI B.BERATI
ALI BERATI
ALI KUÇI
ALIA MITE
ALKIVIADHI S. KORCHA
ANASTAS ÇAKO
ANASTAS ATHANAS
ANASTAS I. KRESHPANI
ANASTAS JOSIFI
ANASTAS K. NUCHI
ANASTAS K. PAPADOPOULOS
ANASTAS K.KAMENICA
ANASTAS KERES
ANASTAS LEATOPULLOS
ANASTAS LEKURAXHI
ANASTAS N.
ANASTAS PANDELE
ANASTAS QIRIAKO SHTIKA
ANASTAS THANAS TREBICKA
ANDON ARGJIR
ANDON FRASHRI
ANDON KRISTO
ANDON KRISTO LUBONJA
ANDON PANDO DISHNICA
ANDON TRENI
ANDON XHOXHI
ANDREA A. PANARITI
ANDREA ADAM
ANDREA APOSTOL
ANDREA BICOLLI
ANDREA FACE
ANDREA GARO
ANDREA K. DISHNICA
ANDREA KRISTO
ANDREA NAUM
ANDREA NAUM STATOBERDHA
ANDREA NUCHI
ANDREA PETRA FACE
ANDREA POSTOL
ANDREA QAKO VITHKUQI
ANDREA S. SHYTI
ANDREA V. KOSTANDIN
ANDREA VANGJEL
ANDREA VANGJEL VITHKUQI
ANDREA VENETIKU
ANDREA VISKA
ANDREAS K. PAPADOPOULOS
ANGELO SOTIR
APOSTOL A. BELLKAMENI
APOSTOL NAUM
APOSTOL SPIRO STATOBERDHA
AQIF PERMETI
ARGJIR A. LUBONJA
ARGJIR A.LUBONJA
ARGJIR ADAM
ARGJIR ANDREA
ARGJIR BUTKA
ARGJIR E. BUTKA
ARGJIR KOSTA VANGJEL
ARGJIR S. PANDO
ARGJIR S. QAFEZEZI
ARGJIR VISO ALLARUPI
ARGJIRO MILO
ARISTIDHI K. OPARI
ARQILE TASI
ARTEMIS MAVROMATAQI
AT LAZAR KOSMA
AT THIMI KATUNDI
ATHANAS A.MALAVECI
ATHANAS LULA
ATHANAS MIHAL FLOQI
ATHANAS NANO
ATHANAS R. KORCHA
ATHANAS S. DINE VITHKUQI
AVRAM KOSTANDIN
AVRAM THEODHOR
AVRAM VISHA
BAHRI OMARI
BAHRI T. GJIROKASTRA
BAJO TOPULLI
BANI MITRO FJER
BANUSH FETAHU
BAQI S. FJER
BEQIR GREBENEA
BILL MITI
BORIS FILIJ
BORIS FILIP
BORIS FILIPOF
BORRIS BULLGARI
BUSHI IGUMENI
CACI P. HOTOVA
CHRISTO A.DEMA
D. J. TUSHEMISHTI
D. R. KATUNDI
D.J.TUSHEMISHTI
DENIS KAMBURI
DHAMO SHOLLA
DHIMITËR BALA
DHIMITRAQ K. NEGOVANI
DHIMITRI A. KATUNDI
DHIMITRI ALEKS
DHIMITRI ANDON
DHIMITRI D. ROBO
DHIMITRI D.DISHNICA
DHIMITRI DISHNICA
DHIMITRI G.ANGJO
DHIMITRI GJ. KOCHKOVANI
DHIMITRI GOGU
DHIMITRI GURI
DHIMITRI JANI
DHIMITRI JOVAN
DHIMITRI JOVAN TUSHEMISHTI
DHIMITRI K. FLOQI
DHIMITRI KRISTO BOBOSHTICA
DHIMITRI M. Mulla
DHIMITRI MAHAIL
DHIMITRI MANTHO
DHIMITRI P.LUBONJA
DHIMITRI P.OCHISHTI
DHIMITRI PAPA
DHIMITRI PATARAKI
DHIMITRI PEPO
DHIMITRI REMENJI
DHIMITRI T. TUSHEMISHTI
DHIMITRI TASI
DHIMITRI THEODHOR
DHIMITRI TITE
DHIONIS A. TIRA
DHIONIS LAMBI
DHIONIS SPIRO
DHODHORAQ MITI DISHNICA
DHORI K. HARAMI
DHORI S. TOROVECI
DHORI SPIRO
DHORI T. PANARITI
DHORI TOROVECI
DHORIS S.TOROVECI
DHOSI L. VITHKUQI
DHOSI L.VITHKUQI
DHOSI LUBONJA
DHOSI S.LUBONJA
DHOSI SIMION TUSHEMISHTI
DHOSI SPIRO
DHOSKA LAZAR
DHOSKA LAZO
DHOSKA S.LUBONJA
DIMITRI DIMO
DOKE LUBONJA
DUDA
DUMA KATUNDI
DURO NURI
DUSHI THIMI
EFTHIM N. PROGRI
EFTIM NAÇI
EKBER XHELALI
ELIA NICKOLLA
ELIA SOTIR RADIMISHTI
ELIA TROMARA
EMIN BILIBASHI
ENDRE B. SMILESKI
ETHIM NASI
EUGJENI D.ROSINI
EVANTHI EVANGJEL
FAIK KONICA
FAN NOLI
FASLLI FRASHERI
FAZLLI FRASHERI
FILIP ILIA
FILIP JORGPI LUBONJA
FILIP JOSIF
FILIP KRISTOFORIDHI
FILIP LAMBI KOZMO
FILIP P.VITHKUQI
FILIP PETRO
FILIP TH.BUTKA
FILIP V.VITHKUQI
FONE KOLI
FOQION A. STRATI
FREDERICK  MORTATI
GAQI ANASTAS BUALI
GAQI I.KAMENICA
GAQI KRISTO VOSKOPOJA
GAQI LAZAR
GAQI M. VITHKUQI
GAQI MICHI
GAQI MIHAL KITTA
GAQI N. PRIFTI
GAQI QAFEZEZI
GAQI TRIFON
GAQI V. KORCHA
GAQI V.KORCHA
GAQI V.VENETIKU
GAQI VENETIKU
GAQI VISKA
GAQI VISKO KOSTA
GAQI VITHKUQI
GEIRGE KRISTO
GEORGE ANDREA
GEORGE BABAJANA
GEORGE BANDILLI
GEORGE BEIS
GEORGE BREZHDANAKU
GEORGE BREZHDENAKU
GEORGE BURDULLI
GEORGE K.THUSHEMISHTI
GEORGE KONDAKCHI
GEORGE KOSTA
GEORGE KOSTA GRABOCKA
GEORGE LAKOS
GEORGE LIAKOS
GEORGE MALAKSENO
GEORGE MIHAL
GEORGE PRIFTI
GEORGE SIMON
GEORGE V. DHEMBI
GERGJ TARPO LESHNJA
GJELI PANDO
GJEORGJI BERATI
GJEORGJI JANI LUBONJA
GJEORGJI PRIFTI
GJEORGJIOS PAPUCHIS
GJERGJ H. MICHANI
GJERGJ LUARASI
GJERGJ SULI
GJERGJ ZAHARIA
GJERGJI J. ZETO
GJERGJI K.TUSHEMISHTI
GJERGJI KOZMA
GJERGJI N.GRABOCKA
GJERGJI P. STATOBERDHA
GJERGJI P.QAFEZEZI
GJERGJI PRIFTI
GJERGJI THOMA VITHKUQI
GJERGJI V.POGRADECI
GJERGJI VASIL
GJERQ SHANINI
GJIKA KOLI
GJIKA V. RISKA
GJIKE NIKOLLA
GJIMI  ADAM
GJIMI A. VITHKUQI
GJINI A.LUBONJA
GJINI ADAM VITHKUQI
GJINI DAMES
GJINI GJERGJI
GJINO ANDREA
GJOKA M. PASKO
GJOKA R. MAKRARI POGRADECI
GJOKE K. GJANCHI
GJOKE K. TUSHEMISHTI
GJOKE M. POGRADECI
GJOKE MILO
GJORGJI BANDILLI
GJORGJI K. BALLDMI
GJORGJI KOPI
GJORGJI KOSMA
GJORGJI KOSTA TUSHEMISHTI
GJORGJI KOSTANDIN
GJORGJI S. PAPA TRESKA
GJRGJI PRIFTI
GONI KATUNDI
GORI NDRECHKA
GORI PAPAJANI
GREGOR G.GREKO
GRIGOR A. KURI
GRIGOR OCHISHTI
GURI K. LUBONJA
GURI M. TROVA
GURI N.LESHNJA
GURI QYTETI
GURI TH.KORCHA
GURI THEMEL
GURI THEMELI
HAMIT LUMI
HARALLAMP N.NARTA
HARI D.TREBICKA
HARI DH. TREBICKA
HARI DHOSI
HARI J. TRESKA
HARI TH. TREBICKA
HARRY P. ZGURO
HASAN BITINCKA
HAXHI ADEM
HAXHI MURATI
HRISTO P. KOTORRI
IKONOM AT LAZAR KOSMA
ILI K. HARAMI
ILI V. PIPLLO
ILIA D. PANOLI
ILIA D. PAPANDECI
ILIA DHIMITRI
ILIA FURXHI
ILIA JOSIF
ILIA KOLI BULLGARECI
ILIA KOSTA
ILIA KOSTA VITHKUQI
ILIA PANDI LUBONJA
ILIA S. BUFFO
ILIA SALEPI
ILIA SHYTI
ILO A. PLASARI
ILO ANASTAS POLENA
ILO BARDHO
ILO G.VOSKOPOJA
ILO GEORGE
ILO GJEORGJI
ILO GJORGJI
ILO K.TUSHEMISHTI
ILO KORCHA
ILO KOSTA
ILO KOVI VITHKUQI
ILO KRISTA
ILO KRISTO
ILO P. CICKO
ILO PANDI
ILO QAFEZEZI
ILO THIMI KORCHA
ILO VASIL
ILO VASIL KORCHA
ILO VOSKOPOJA
IRAKLI L. PAPANIKOLI
IRAKLI LUBONJA
IRAKLI M. KORCHA
IRAKLI PAPUSHI
IRAKLI S.TUSHEMISHTI
ISMAIL KEMENICA
IlIA D. PAPANDILI
JAMES KOSTA
JAMES MELKA
JAMES STAVERSOTIR VANGJEL
JAN ANASTAS KOTORRI
JANAQ PRENDI
JANI A. LUBONJA
JANI ANDREA
JANI DHIMITRI
JANI E. GERMENJI
JANI FRASHERI
JANI JANAQ OCHISTI
JANI JORGJI
JANI KOSTANDIN
JANI L. TRENI
JANI LUBONJA
JANI LUKMANI
JANI NGJELO
JANI PAPA
JANI VANGJEL
JANI VASIL
JANI ZISI BELLKAMENI
JANO LUBONJA,
JAQIM STAVRE
JEMI S. ALARUPI
JIM ANASTAS
JIMI ADAM
JIMI KOSTA GRABOCKA
JIMI STEFAN
JOAQIM ALARUPI
JOHN SPIRO
JOHN TH. DRENOVA
JOHN V. LESHNJA
JORGJI BILLIS
JORGJI D. LUARASI
JORGJI D. NEGOVANI
JORGJI DHIMITRESKA
JORGJI JANI
JORGJI KOSTANDIN
JORGJI LAZAR
JORGJI MARKO
JORGJI PETRO MBORIA
JORGJI THOMA
JORGJI VAVNI
JOSIF ELIA T. BARMASHI
JOSIF FILIP
JOSIF GJERGJ
JOSIF KITTA
JOSIF KOSTA
JOSIF KOZMA
JOSIF LALA STAROVA
JOSIF PANI
JOSIF S.POGRADECI
JOSIF SIMEON
JOSIF SKORANI BERATI
JOSIF STEFAN
JOSIF STEFAN TUSHEMISHTI
JOSIF TAKO
JOSIF V. DOTE
JOVAN A. PROGRI
JOVAN A. T. LANGA
JOVAN POPESKU
JOVAN TH. TRENI
JOVAN THANAS PROGRI
JOVAN VASIL
K. POGRADECI
KADRI ELBASANI
KALAMA DHIMITRI KOSOVA
KASEM J.ELBASANI
KASEM S. BISHEMI
KATINA KONDAKCHI
KICHO L. BELOVODA
KILI KRESHPANI
KILI NGJALA
KILI STEFAN
KILIS STFAN OHRIA
KIU KLIMA
KLEANTHI CHOCI
KLEANTHI M. PASKO
KLEANTHI PASKO
KLIA PASKO METRO
KLIME ALLARUPI
KLIU  A. TIRA
KOÇI JANAQI
KOCHI GJERGO
KOCHI GJERGO BERATI
KOCHI L. GJERGO
KOCHI P. TRENI
KOCHO AT STATHI
KOCHO STERIO
KOCI ANASTAS
KOCI L. GEORGE
KOCI MONICA
KOCI V. BERATI
KOL PECHI
KOL RODHE
KOL TRAMARA
KOL TROMARA
KOLA GJORGJI
KOLE K. KOTORRI
KOLI A. BARMASHI
KOLI ANASTAS
KOLI BUTKA
KOLI CAKNAQI
KOLI DHIMITRI
KOLI GJERORGJI
KOLI J. TUSHEMISHTI
KOLI JORGJI PENDAVINI
KOLI JOVAN
KOLI JOVAN TUSHEMISHTI
KOLI K. GJANCHI
KOLI KONOMI1
KOLI KRISTA
KOLI KRISTO BOBOSHTICA
KOLI KUQALI
KOLI M. DHAMO
KOLI MIHAL
KOLI MIHAL LUBONJA
KOLI MITI JOVAN
KOLI P.BUTKA
KOLI PANÇE
KOLI PANCHE
KOLI PANJE
KOLI PENDAVINI
KOLI POSTOLI
KOLI PRENCHJA
KOLI R. KAMENICA
KOLI R. KAMNENICA
KOLI RAPI KAMENICA
KOLI RISTO
KOLI ROVANIKU
KOLI S. TUSHEMISHTI
KOLI SPIRO
KOLI SPIRO TUSHEMISHTI
KOLI T TUSHEMISHTI
KOLI T. TUSHEMISHTI
KOLI T. VITHKUQI
KOLI TH. VITHKUQI
KOLI TUSHI
KOLI V. VITHKUQI
KOLI VANGJEL
KOLI VANGJEL VITHKUQI
KOLI VANGJELI
KOLI VITHKUQI
KOLIM LUBONJA
KOPI REMENJI
KOPI VASIL
KOSMA ATHANAS
KOSMA L.FIKU
KOSTË ÇEKREZI
KOSTA ÇEKREZI
KOSTA ANDON
KOSTA BELCHO
KOSTA BELEJA
KOSTA BELLCHO
KOSTA D. FLOQI
KOSTA HOTOVA
KOSTA ISAK
KOSTA Kristo
KOSTA LIAKOS
KOSTA M.VITHKUQI
KOSTA MANGELLI
KOSTA NAUM
KOSTA P.BOBOSHTICA
KOSTA PANDO
KOSTA PANO
KOSTA PAPA
KOSTA PATAROKU
KOSTA PERIKLI
KOSTA PETRE
KOSTA PROGRI
KOSTA Q. VOSKOPOJA
KOSTA Q.LESHNJA
KOSTA QIRO LESHNJA
KOSTA RAPI PEMA
KOSTA S. FARMARI
KOSTA SOTIR
KOSTA SPIRO KORCHA
KOSTA TH. RACKA
KOSTA THANAS
KOSTA THEODOS VITHKUQI
KOSTA V. KOTORRI
KOSTA VANGJEL
KOSTA VANGJEL GRABOCKA
KOSTA VASIL
KOSTA VASIL KOTORRI
KOSTANDIN ÇEKREZI
KOSTANDIN D. TREBICKA
KOSTANDIN DEMO
KOSTANDIN HOTOVA VELLAJ
KOSTANDIN JANAQ LESHNJA
KOSTAQ CHERAVA
KOSTAQ KAMBURI
KOSTAQ KOTA
KOSTAQ S. CHERAVA
KOSTAQ S.CHERAVA
KOSTAS BRUSIOS
KOSTIKA TRESKA
KOZMA KRISTO
KOZMA L.FIKU
KOZMA MINA KATUNDI
KOZMA S. LUSHKA
KOZMA S. OHRIA
KOZMA STEFAN
KOZMA STEFANI
KOZMAN LIGOR
KOZMAN S. POGRADECI
KOZMAN STEFAN
KRISTA J. GJEVGJELI
KRISTAQ BELLOVODA
KRISTAQ D. KORCHA
KRISTAQ DISHNICA
KRISTAQ FLOQI
KRISTAQ K. GJYRESI
KRISTAQ KALAKUCHI
KRISTAQ M. KUSHA
KRISTAQ MUSHKA
KRISTAQ VASIL DISHNICA
KRISTO A. LEONORE
KRISTO ANDON
KRISTO ANDON KORCHA
KRISTO BILISHTI
KRISTO BRATKO
KRISTO D. NACHO
KRISTO DAKO
KRISTO DIMO
KRISTO FLLOQI
KRISTO G. HELMESI
KRISTO G.STAROVA
KRISTO GEORGE
KRISTO HARI VITHKUQI
KRISTO HOTOVA BERATI
KRISTO JOSIF
KRISTO JOVAN
KRISTO K. NEGOVANI
KRISTO K. PESHKEPIA
KRISTO K.MIFOLI
KRISTO KIRKA
KRISTO LAMBI
KRISTO LUARASI
KRISTO M. FLOQI
KRISTO M.FLOQI
KRISTO MARKO
KRISTO MIHAL
KRISTO MIHAL FLOQI
KRISTO N. POGRADECI
KRISTO N. VITHKUQI
KRISTO NACHO
KRISTO NAQO
KRISTO PETRO
KRISTO T. VITHKUQI
KRISTO VASIL
LAAZO TRAJCHE
LAKE N. GORESHANI
LAKO DIMITER KARAGUNI
LAKO KARAGUNI
LAMBI FILIP
LAMBI FLOQI
LAMBI J. KORCHA
LAMBI KASAPI
LAMBI LARA
LAMBI M. FLOQI
LAMBI MIHA FLOQI
LAMBI MIHAL
LAMBI N. SVIRINA
LAMBI NAUM
LAMBI T. TUSHEMISHTI
LAMBI THANAS
LAMBI THEODHORAQ METRI
LAMBI THOMA POGRADECI
LARZO K. VITHUKQI
LAZA CHOMO
LAZAR ADAM
LAZAR CHOMO TUSHEMISHTI
LAZAR DHAMO
LAZAR J. BAMBUKU BERATI
LAZAR K. KOTORRI
LAZAR KOSTA VITHKUQI
LAZAR POLELLA
LAZAR TH. KORCHA
LAZI A. CHOMO
LAZI A. POGRADECI
LAZI CHOMA
LAZI CHOMO
LAZI FLOQI
LAZI I. PROGRI
LAZI LUBONJA
LAZI NAQO
LAZI PETRO LUBONJA
LAZI R.  PENDAVINI
LAZI THIMI FLOQI
LAZI TODI
LAZO ADAM
LAZO BERATI
LAZO BICOLLI
LAZO DHAMO
LAZO I. ROSHANJI
LAZO J. ROSHANI
LAZO JANAQ
LAZO K. POGRADECI
LAZO KOSMA PROGRADECI
LAZO KOZMA
LAZO KUZI
LAZO PETRE STAROVA
LAZO POGRADECI
LAZO ROSHANJI
LAZO S. CIKO
LAZO V. BERATI
LAZO VASIL BERATI
LEKSI BABO
LEKSI KOLE
LEKSI LUBONJA
LEKSI NIKOLLA
LEKSI S. LUBONJA
LEKSI V. LUBONJA
LIGO P. TANKO
LIGOR A. FUSHA
LIGOR A.DEMA
LIGOR BELLOVODA
LIGOR BUTKA
LIGOR CHIFLIGU
LIGOR GJORGJI
LIGOR GRECHO
LIGOR H. POGRADECI
LIGOR ILO
LIGOR JANAQ
LIGOR K. LUBONJA
LIGOR K. POGRADECI
LIGOR KRISTO
LIGOR KRISTO BERATO
LIGOR LAKOS
LIGOR NIKOLLA
LIGOR PANCHO
LIGOR S. BELLKAMENI
LIGOR S. BERATI
LIGOR S. STATOBERDHA
LIGOR SIMON
LIGOR SKARANI
LIGOR T.JANKO
LIGOR T.LIAKO
LIGOR TANKO
LIGOR TASI
LIGOR TASI DISHNICA
LIGOR TH. BELLOVODA
LIGOR THOMA BELLOVODA
LIKA MIHAL
LIKO DINA FJER
LIL N.SHYTI
LIL SHYTI
LILI G.PANARITI
LILI M. STATOBERDHA
LILI MIHAL
LIPE STEFAN
LIPI KASAPI
LIPI KOSTANTIN NICHA
LIPI PETRO
LLAMBI ÇIKOZI
LLAMBI GJ. KRESHPANI
LONI KARAMETA
LONI KRISTO
LONI MITI SHTIKA
LONI NINI
LONI QAFEZEZI
LOPI.P.NAUMI
LOUI SIMAHU
LOUIS CHRISTO
LOUIS LAZO
LOUIS Stefan
LUKA BUTKA
LUKA F. BUTKA
LUKA JANAQ
LUKA JOSIF TRESKA
LUKA KOSTA VITHKUQI
LUKA MIHAL KITTA
LUKA PRENDI
LUKA THEODHOS
LUKA V. NATKA
LUKA VITHKUQI
LUKE M. VITHKUQI
LUKE VITHKUQI
LUKI G. BOBOSHTICA
LULA BUTKA
LUTFI ÇIPI
MAHMUT MEDIN PERMETI
MALE VANGJEL
MANTHO THEODOS
MARGARIT S. LUBONJA
MARKO N. ADAM
MARKO S. PERMETI
MARLEA P. KERXHALLI
MARTIN S. OHRIA
MAZLLEM PANARITI
MEHEMT KONICA
MESUD ÇAMI
MIÇE BARDHO
MICHE FRASHERI
MIHAIL GJ. KOTORRI
MIHAL  V. VITHKUQI
MIHAL A. STOJKO
MIHAL BRISKU
MIHAL D. CHULE
MIHAL E. STEFAN
MIHAL F. TUSHEMISHTI
MIHAL FOQION
MIHAL GEORGE LUBONJA
MIHAL I.TUSHEMISHTI
MIHAL JANI
MIHAL JORGJI
MIHAL JOVAN
MIHAL K. MALIQI
MIHAL KOSMO
MIHAL KOTONI
MIHAL KRESHPANI
MIHAL LAMBI KOZMO
MIHAL LIMPIRAK
MIHAL N.MULLA
MIHAL P.BILERALIS
MIHAL PROGERI
MIHAL TH. MICHANI
MIHAL TURTULLI
MIHAL V. VITHKUQI
MIHAL VANGJEL
MIHAL VANGJEL VITHKUQI
MIHAL VANGJELI VITHKUQI
MIHAL VITHKUQI
MIHAL ZALE
MIHALI JOHN
MIHALLAQ KRISTO
MIHO REMASKO
MILI A. BUALI
MILTIADHI SUKO
MILTIADHI THANAS
MINA LULI
MINA P. PRIFTI
MISTO MILLONE
MISTO TH. POLENA
MITE JOVAN TUSHEMISHTI
MITHAT FRASHERI
MITI BAMBUKU
MITI DISHNICA
MITI FOQION
MITI JOVAN
MITI KONDILI VITHKUQI
MITI L. HOTOVA
MITI NONI VITHKUQI
MITI P. NEGOVANI
MITI S. KONDILI
MITKA DISHNICA
MITKA I.TUSHEMISHTI
MITKE J. TUSHEMISHTI
MITRAQ KRISTO
MITRI S. TUSHEMISHTI
MITRO BROS
MITUSH PALI
MOISI ANDON
MOISI TH. PROGRI
MONCHI PRIFTI
MUKE PERMETI
MURAT ARMI
NAQO NIKOLLA
NASI BERATI
NASI KOTA
NASI PICINANI
NASI RABUSHI
NASI RRAPUSHI
NASSI KOTA
NASTAS ADAM
NASTAS BELLHAMENI
NASTAS H. MELO
NASTAS KECI
NASTAS MARKO
NASTAS QAKO
NASTAS R. BELLKAMENI
NAUM  ANNASTAS LESHNJA
NAUM ANASTAS
NAUM APOSTOL
NAUM ATHANAS
NAUM CERE
NAUM CEREJA
NAUM D. LUMI NEGOVANI
NAUM D. TRENI
NAUM DIMITA
NAUM DISHNICA
NAUM G. VITHKUQI
NAUM GJ. NACHO STAROVA
NAUM GJIKA SHTIKA
NAUM GJORGJI
NAUM HARI
NAUM JANI LEUSA
NAUM JOVAN POTGORANI
NAUM K. VITHKUQI
NAUM KORCHA
NAUM KRISTO
NAUM LAZAR
NAUM NAKO
NAUM QIRKO BOBOSHTICA
NAUM S.POGRADECI
NAUM THEODHOR
NAUM THEOHAR VITHKUQI
NAUM VANI DISHNICA
NAUM VOSKOPOJA
NDINI GALO
NDONI KRISTO
NDONI LILI M. STATOBERDHA
NDRECHI VANGJEL
NDRECHI VANGJEL PETI
NDRECHI VANGJELI
NDREKE STAVRO
NDRIO NAUM
NDRIO ZOTO
NERENXA GEORGE TREBICKA
NIKOLLA DH. HARAMI
NIKOLLA DISHNICA
NIKOLLA ILIA
NIKOLLA JOSIF
NIKOLLA K.PECI
NIKOLLA KASNECI
NIKOLLA KRISTO
NIKOLLA KRISTO BOBOSHTICA
NIKOLLA KRISTO PENDAVINI
NIKOLLA MIHAL
NIKOLLA N.BOBOSHTICA
NIKOLLA NASTRAS
NIKOLLA NINA
NIKOLLA P. ANASTAS
NIKOLLA P.BUTKA
NIKOLLA PETRO
NIKOLLA QIRIC FLOQI
NIKOLLA S. KOTTE
NIKOLLA TREBICKA
NIKOLLAQ STERIO
NINI H. CHANI
NISI D. TRENDI
NISI IKONOMI
NISI SPIRO STATOBERDHA
NISI THANAS
NUAM LUKA
NUCHI PEPPO
NUNI HARI VITHKUQI
NUNI N. HOCHISHTI
NUSHI GJORGJI
OPI SOTIR KOSTA
P. A. SINICA
P. N. KRESHPANI
PALI ADAM VITHKUQI
PALI ADAMS
PALI G.GJANCHI
PALI N. VITHKUQI
PALLO T. PANO
PANAJOT Gj. DUKA
PANDEL SOTIR
PANDEL THANAS
PANDELI KRALI
PANDELI L. KATUNDI
PANDELI PAPLILO
PANDELI SOTIR
PANDELI TEZA
PANDI ALEKS HELMESI
PANDI ANASTAS LESHNJA
PANDI ANASTAS POLENA
PANDI CHIFLIGU
PANDI E. PROGRI
PANDI GAQI
PANDI GEORGE
PANDI GJEORGJI
PANDI GJERGJI
PANDI GRECHO
PANDI I. DHIMO
PANDI JANAQ OCHISHTI
PANDI JANAQI
PANDI KOZMA
PANDI KRISTO BOBOSHTICA
PANDI LAZI PROGRI
PANDI M. LUBONJA
PANDI M.LUBONJA
PANDI MARKO CHULA
PANDI MIHAL LUBONJA
PANDI POGDANI
PANDI S.BOBOSHTICA
PANDI S.KATUNDI
PANDI SOTIR
PANDI STEFAN
PANDI TH. LUBONJA
PANDI THIMI
PANDO CH. KENKU
PANDO GAQI
PANDO GRECHO
PANDO K.PUJO
PANDO KRISTO QORRI
PANDO N.OPARI
PANDO POSTOL GJIROKASTRA
PANDO S.GRECHO
PANDORA ARGJIR KOSTA
PANO T.PANO
PANO TH. TUSHEMISHTI
PANO THANAS
PANO TUSHEMISHTI
PANO TUSHI
PANO TUSHI OHRIA
PAPI M. LUBONJA
PARASHQEVI QIRJAZI
PARASHQEVI STEFO
PASE AT LAZAR
PASKAL ALEKS
PASKAL ALEKSI
PASKAL M. VITHKUQI
PASKAL M.GRABOCKA
PASKAL METRO
PASKAL MITRO
PASKAL MITRO VITHKUQI
PASKO MITRO VITHKUQI
PECHO A. LUBONJA
PECHO LUBONJA
PERIKLI KOSOVA
PERIKLI KOSTANDIN
PERIKLI PROGRI
PERIKLI SULIKA
PERIKLI VASIL
PERIKLI ZHEKA
PETAQ K. SPIRI
PETER S. MELKA
PETO LUBONJA
PETRAQ BELBA
PETRAQ FOTI
PETRAQ K. DISHNICA
PETRAQ K. SPIRI
PETRAQ K. SPIRO
PETRAQ L. TEROVA
PETRE T. KOTORRI
PETRE THEODHOR KOTORRI
PETRO
PETRO A.LESHNJA
PETRO ANASTAS LESHNJA
PETRO ANDON
PETRO BOBOSHTICA
PETRO CHOCO
PETRO D. MANO
PETRO E. XHOXHO
PETRO K.KORCHA
PETRO KRAVARI
PETRO LAZARI
PETRO NINI LUARASI
PETRO P. LUBONJA
PETRO PANAJOT
PETRO S.AFEZOLLU
PETRO TH.BOBOSHTICA
PETRO THANAS
PETRO THANAS LUBONJA
PETRO VANI
PETRTE K. BELLHAMENI
POGRADECI
POSTOL P. KOTORRI
POSTOL STAVRE
POSTOL STAVRE LUBONJA
PRIFTERESHA AT. L. KOSMA
Pandi GJIRGJI
QAKO MANTHO KOSOVA
QAKO P. HOTOVA
QERIM PANARITI
QIRIAKO D.KARAGUNI
RAFAIL MIHAL
RAFAIL ZAHAR ZAVALANI
RAKE D. RABUSHI
RAKI RAPUSH
RAKO CH. TREBICKA
RAKO GRECHO
RAKO ILO
RAKO LUBONJA
RAKO RUSHA
RAKO RUSHO
RAKO THEODHOR
RAKO TREBICKA
RANO SPIROF
RAPI ARGJIR
RAPI M. LUBONJA
RAPI MAGJISTARI
RAPI MIHAL LUBONJA
RAPI NASTO
RISO BOBOSHTICA
RISTO N. POGRADECI
RISTO NACHO
RISTO SVIRINA
ROPI A.LESHNJA
ROPI NAUM
ROPI TASI
ROPI TASI VITHKUQI
S. GJ. DISHNICA
SADIK DURO
SADIK LEKDUSHI
SALI J.DISHNICA
SANDRI K.ALARUPI
SANDRI KOKOTOLO
SANDRI L. POGRADECI
SANDRI P. STAVRE
SAQELLAR AT CHANI
SEJFI VLLAMASI
SEVASTIJA QIRJAZI
SHAHIN KOLONJA
SHEFKI ALIKO
SIFI L.VITHKUQI
SILO I. TREBICKA
SIMO ILIA TREBICKA
SKENDER AT L.KOSMA
SKENDER AT. L. KOSMA
SOKRAT GEORGE
SOKRAT NAUM
SOKRAT P. BENJA
SOKRAT TALE
SOTIR A. BURDUNI
SOTIR A. ORGOCKA
SOTIR ALEKS
SOTIR ANASTAS
SOTIR ANASTAS FLOQI
SOTIR CH. TREBICKA
SOTIR D. REHOVA
SOTIR G. KORCHA
SOTIR G.GRABOCKA
SOTIR G.SHTIKA
SOTIR GURI KORCHA
SOTIR I. BELLOVODA
SOTIR J. CHAMI
SOTIR JORFIJI
SOTIR JOSIF
SOTIR JOSIF KAMENICA
SOTIR K. IKONOMI
SOTIR K. TRENI
SOTIR KAMENICA
SOTIR KOLECI
SOTIR KONA BERATI
SOTIR KOSTA
SOTIR KOSTA GRABOCKA
SOTIR LAZAR STAROVA
SOTIR MANI
SOTIR NAUM KAMENICA
SOTIR P. BOBOSHTICA
SOTIR P. P. KRESHPANI
SOTIR PANDO
SOTIR PECI
SOTIR PECIT
SOTIR PETRO
SOTIR QIRIAKO
SOTIR QIRKO
SOTIR SH. TUSHEMISHTI
SOTIR SIMON
SOTIR TIKO TREBICKA
SOTIR V. KATUNDI
SOTIR VESHO
SPASE Z. POCE
SPASE Z. REMENJI
SPASE ZISI POGRADECI
SPASE ZISSI
SPASI D. ANGJELI
SPASSE Z. POCE
SPIRI M. GJANCHI
SPIRIDHON L. MIHALI
SPIRO ANDON VOSKOPOJA
SPIRO BOMBI
SPIRO BOMBI SOKRAT
SPIRO D. PITTU
SPIRO G.NACHO
SPIRO GJ. NDRIO
SPIRO K. LUBONJA
SPIRO K. SPIROLLARI
SPIRO KOZMA
SPIRO L. VITHKUQI
SPIRO LAMBI
SPIRO M. LUBONJA
SPIRO MIHAL
SPIRO MIHAL LUBONJA
SPIRO MONKA
SPIRO MURDANI
SPIRO MUSHI
SPIRO N. GOROSHIANI
SPIRO N. MONKA
SPIRO NACHO
SPIRO OCHISHTI
SPIRO OLLDASHI
SPIRO PAPA
SPIRO S. SHTIKA
SPIRO S.QAFEZEZI
SPIRO SHTIKA
SPIRO SOTIR
SPIRO SOTIR SHTIKA
SPIRO TASI POGRADECI
SPIRO TASI VITHKUQI
SPIRO TH.LUBONA
SPIRO V. GERRMANJI
SPIROR DHIMITRI
STATHI BUCHKA
STATHI K. ODRICHANI
STATHI MELANI
STATHI SULI
STAVER LUBONJA
STAVER STEFAN
STAVRE  APOSTOL
STAVRE A.TEGO
STAVRE APOSTOL
STAVRE J. HELMESI
STAVRE KAZANXHI
STAVRE L. LUBONJA
STAVRE LAZAR
STAVROS
STEFAN A. NEGOVANI
STEFAN A. T. LANGA
STEFAN D. PAPANDILI
STEFAN FILIPOF
STEFAN G. HELMESI
STEFAN GJERGJ
STEFAN KRISTO
STEFAN LAZO
STEFAN TAVANXHI
STEFAN TH. DUKA
STEFAN VASIL
STEFANO NASI
STEFFO NASI
STEFO NASHO
STEFO NASI
STEFO NASI FURXHI
STELIAN VASIL
STELIAN ZYKO
STEVE LAZO
STILLIAN VASIL
T. O. TSEHOS TRESKA
TARO MINA PECA
TASA V. DISHNICA
TASI ÇIKOZI
TASI DISHNICA
TASI M.VITHKUQI
TASI MINI
TASI MONI
TASI MONI VITHKUQI
TASI T. DISHNICA
TASI TH. VITHKUQI
TASI TREBICKA
TASI V. DISHNICA
TASI V. TRENI
TASI V. VITHKUQI
TASI VANGJEL
TASI VANI DISHNICA
TASI VITHKUQI
TEFTA VANGJEL GJIKA
TENI FRASHERI
TERPIN P. TRENI
THALLAS A. KECHI
THANAS GAQI
THANAS GRECHO
THANAS IDRIZI
THANAS JORGJI
THANAS K. LUBONJA
THANAS K.VITHKUQI
THANAS KOLI
THANAS KOTTA
THANAS LUARASI
THANAS M. FLOQI
THANAS N. LUBONJA
THANAS N.LUBONJA
THANAS PROGRI
THANAS RISTAN BERATI
THANAS SOTIR POGRADECI
THEMISTOKLI JORGJI
THEODHOR ARGJIRO
THEODHOR D. MANO
THEODHOR GEORGIADIS
THEODHOR H. AVRAJI
THEODHOR JOSIF
THEODHOR KANO
THEODHOR LAZAR
THEODHOR LUMI NEGOVANI
THEODHOR MARKU
THEODHOR S. TIROVECI
THEODHOR S. TOROVECI
THEODHOR V.MONKA
THEODOR A. KRIVOS
THEODOR BURDUNI
THEODOR BUSHI
THEODOR NUKE
THEODOR PALEJANI
THEODOR PANDI
THIMA TASI POGRADECI
THIMA V. STAMBOLLXHI TUSHEMISHTI
THIMI ANASTAS KATUNDI
THIMI DHOSKA
THIMI HONDRO
THIMI K. GJANCHI
THIMI LUBONJA
THIMI M.KORCHA
THIMI PANDO
THIMI RAVONIKU
THIMI S. STATOBERDHA
THIMI STATOBERDHA
THIMI TASI
THIMIO PANDO
THOMA A. POGRADECI
THOMA ANDON
THOMA GRAMO
THOMA KRISTO
THOMA KRISTO OPARI
THOMA N.POGRADECI
THOMA NAQE VITHKUQI
THOMA PANDO
THOMA SINIARI
THOMA THEMELE BOBOSHTICA
THOMA V. KRESHPANI
THOMA ZIU
THOMAIDHA GEORGE
THOMAIDHA GJORGJI
THOMO GRAMO
TIMI K. LUBONJA
TIRE VANGJEL
TODI HARI
TODI J. POSTOL
TODI JAQIM
TODI K. POGRADECI
TODI MONKA
TODI MONKA BERAT
TODI S. SHTIKA
TODI SHTIKA
TODI SOTIR SHTIKA
TODI SPIRO
TODI V. BERATI
TODI V. MONKA
TODI V.MONKA
TODO N. PRIFTI
TOLI KONDAKCHI
TOLI KONDAKCHI BERATI
TOLI M. QAFEZEZI
TOLI NAUM
TOLI P. ZGURO
TOLI S. SHTIKA
TOLI S.QAFEZEZI
TOLI SOTIR
TRANDAFIL ILIA BITUSHA
TRANDAFIL MITCHEL
TRANDAFILI
TRUSHI BONI
TUSHA KARANIKA
TUSHI BOBOSHTICA
TUSHI LAMBI STAROVA
TUSHI M. PASKO
TUSHI M.VITHKUQI
TUSHI MIHAL
TUSHI MILLER
TUSHI MILO
TUSHI PASKO
TUSHI S. POGRADECI
TUSHI S. PROGRI
TUSHI T. MANGERRI POGRADECI
URANIA P.TUSHEMISHTI
V. MILO
VANGHEL THANAS
VANGJEL ANI
VANGJEL BERATI
VANGJEL DIMITRI TUSHEMISHTI
VANGJEL FANI
VANGJEL GJIKA
VANGJEL J. FLOQI
VANGJEL J.FJERI
VANGJEL JANI
VANGJEL JOHN
VANGJEL KRISTO SULIDHI
VANGJEL LAMBI
VANGJEL LUBONJA
VANGJEL LULA
VANGJEL M.KACHANI
VANGJEL M.MALAVECI
VANGJEL M.POGRADECI
VANGJEL MIHAL
VANGJEL MIHAL POGRADECI
VANGJEL MILLER
VANGJEL N. SHYTI
VANGJEL N. Vithkuqi
VANGJEL NONA
VANGJEL P. TUSHEMISHTI
VANGJEL P.TUSHEMISHTI
VANGJEL PANDO
VANGJEL PAPAJANI
VANGJEL PETI
VANGJEL PROGRI
VANGJEL RISTO
VANGJEL S. ALARUPI
VANGJEL S.ALARUPI
VANGJEL SOTIR SHTIKA
VANGJEL STAVRE Monka,
VANGJEL TRIFO
VANGJEL TUSHEMISHTI
VANGJIEL GALLAULOF
VANI ÇANI
VANI ANASAS FLOQI
VANI K.TUSHEMISHTI
VANI KARAMETO
VANI KOCHI
VANI KOSTANDIN
VANI KOTO TENEQEXHI
VANI P. QIRAXHIU
VANI P. QIRXHI OCHISHTI
VANI VANGJELI
VASIL A.GRABOCKA
VASIL ANASTAS LESHNJA
VASIL ANKE KORCHA
VASIL APOSTOL
VASIL D.KARAGUNI
VASIL DH. PEPO
VASIL DIMITER KARAGUNI
VASIL GJEORGJI
VASIL GRECHO
VASIL H. MICHANI
VASIL JORGJI
VASIL K. BERATI
VASIL K. BOBOSHTICA
VASIL K. MICHANI
VASIL K. OHRIA
VASIL K. SERBI
VASIL K.BERATI
VASIL KRISTO
VASIL KRISTO DHOMO
VASIL KRISTO PAFTARI
VASIL KURTEF
VASIL L. KAMENICA
VASIL LAMBI
VASIL M. LUPSKA
VASIL M. PANARITI
VASIL METRO
VASIL MINA
VASIL MISHO FJERI
VASIL MITRO
VASIL MITRO VITHKUQI
VASIL N. PROGRI
VASIL N. QAFEZEZI
VASIL N. TREBICKA
VASIL NAUM KAMENICA
VASIL NIKOLLA
VASIL NIKOLLA TREBICKA
VASIL P. RADOVA
VASIL P. REHOVA
VASIL P. SHUKE
VASIL P. VITHKUQI
VASIL PANDI
VASIL PANDO BRADVICA
VASIL PANI
VASIL PANO
VASIL PETRO
VASIL QIRIAKO PANARITI
VASIL SHUKE
VASIL T. KOSOVA
VASIL T.MILLAU
VASIL THANAS TREBICKA
VASILI MICHANI
VASILLAQ T. MBORIA
VASIM M. VITHKUQI
VASKE GOGALECE
VASKE KARAGUNI
VASKE QELESHI
VELL L.VITHKUQI
VELL M.PASKO
VELL. KOCHI SINIARI
VELL. LAMBI SINIARI
VELL. NAUM KATUNDI
VELL. SPIRO DH. TOLI
VELL. STOJANOF BULLGARI
VELL.KAMENICA
VELL.PAPAVANGJEL
VELLAZERIA PAPANIKOLLA
VELLEZERIT ILO PROGRI
VELLEZERIT K. LASKA
VELLEZERIT KALLFA
VELLEZERIT KOSTA
VELLEZERIT KRISTO VANI DISHNICA
VELLEZERIT MIHAL GAQI ZAVALANI
VELLEZERIT NAUM TH. KONDILI
VELLEZERIT NDINI POGRADECI
VELLEZERIT PAPA
VELLEZERIT POSTOL
VELLEZERIT SOTIR Andrea SHTIKA
VELLEZERIT SPIRO BULLGARECI
VELLEZERIT THOMA BELBA
VILLADIMIR P. TRENI
VLLASI KARBUNARA
XHAFER YMERI
XHEVAT HARXHI
ZA. FANIO ME FEMIJEN
ZENEL MUKE
ZHAMO FEHIM
ZIKO BUTKA
ZISI G. CHOMO POGRADECI
ZISI G. TUSHEMISHTI
ZISS PASKO
ZISSI G. TUSHEMISHTI
ZISSI G.TUSHEMISHTI
ZISSI GEORGE
ZISSI P. REMENI
ZISSI P. REMENJI
ZISSI PASKO
ZISSI PASKO REMENJI
ZISSI PASKO TUSHEMISHTI
ZISSI TH. BUTKA
ZOJ BANI
ZOJ CANE
ZOJ KOSTA
ZONJA GJINO ANDREA
ZONJA K. KRISTO
ZONJA KOCHI L. GEORGE
ZONJA M. SIMO
ZONJA VANGJEL STAVRE
ZONJA VASIL NIKOLLA
ZOYA K. VASIL
ZYKO BUTKA

60 COMMENTS

 1. Jam Dallandyshe Velaj numeri I’m eshte 00393533639635.edhe I’m. Ritavelo210@gmail.com. Kerkoj qjyshi I babit. Mustafa. T. Kuqari. Kahe punurar te GM. Andresate 3309.3311 Salina st Dearborn MI 48120. Kaqene antari Dega Vatra no 33 Dearborn MI. Kemi dekumentat qe kahe kontribuare me dollar me vdekje e FAIK Konicec. Ju lutemi se gazet a Shqiptare emrin nuk ekahe. Se keshte ikardhur urdher. Gazet a Tirana OS. Eshte e publikuar emri Pontiac Mustafa T Kuqari. Ju lutemi kerkoj me shum per qjyshi ton. Ju falimderit Dallandyshe Velaj.

 2. Ne kete list mungon dhe stergjyshi im Demir Aliko Stroka i cili ka emigruar ne Vitin 1908, dhe nuk kemi asnje informacin per te, Na kane thene se ka qene antar i shoqates Vatra por nuk kemi mundur te sigurojme ndonje Informacin per te, falenderoj kedo qe mund te na jap ndonje Informacion, ose ndonje orientim per kerkimin e tij.

 3. Kjo nuk eshte nje liste e plote mungon edhe emri i xhaxhait tim Eqerem Ruca i cili ka qene edhe kryetar i shoqates Vatra per nje periudhe kohe…

 4. Ketu mungojn edhe Vellezrit Islam , nder te cilet Qenam Islam ka dal dhe ne gazeten Rilindja Demokratike si nje nder shqiptaret me te pasur ne amerik botuar ne mars 1995 , nder to vllai vet Vaio Islam qe ka ikur nga greqia ne 8 shtator 1920 i cili esht gjyshi im mungon ne liste . Mund tgjenu info per to

 5. Prsh.Babai im,Fezi Kelo,ka patur xhaxhain e tij ne Amerike,i cili quhej Besim Hasan Kelo.Besimi ka emigruar rreth viteve 20-30.Deri para clirimit kane patur korespondence te rregullt,e cila eshte nderprere pas clirimit(1944).Babai ka qene i mitur dhe nuk ka adresen e sakte te vendbanimit te Besim Hasan Kelos.Ju lutemi nqse keni ndonje informacion na i dergoni ne adresen shkelqimkelo@hotmail.com.Duke ju falenderuar per kohen,ju uroj shendet e mbaresi.

 6. Pershendetje ,ne listen tuaj mungon edhe emri i stergjyshit tim Osman Gojani nga Gjakova.Ai ka jetuar ne Boston dhe ka pasur punetorine e tij te rrobaqepsise .Ka vdekur poashtu ne Boston siç thuhet nga nje perplasje e nje motorri.Vdekja ndodhi ne kohen kur ai po pregatitej te kthehej ne Kosove.
  Per cdo info.ju lutem te na shkruani ne adresen tolinda1973@hotmail.com.

  • E drejte Aurela nuk eshte e plote si liste ,sepse dy vellezerit e stergjyshit tim qe kane emigruar drejt Amerikes (Shahin dhe Hysen Tare )ne vitin 1880 nuk jane ne kete liste.

 7. Gjyshi im quhej Josif Nakuçi nga fshati kosinë e Përmetit.Dhe ai ka emigruar dhe jetuar në boston.Ka vdekur atje në v 1933
  Ju lutem.nqse keni informacion do me ndihmoni.Faleminderit

 8. Pershenetje ne listen tuaj mungon dhe emri i gjyshit tim Aleks Gjoka. Ai ka emigruar ne vitin 1917. Ka jetuar ne Boston dhe ka pasur restorantin e vet. Kemi pasur kontakte deri ne vitet 1946. Pres nje pergjigje ne adresen time te emailit:kreuzakreu86@gmail.com

 9. Nuk po shoh emrin Shyqyri Bregu lindur ne fshatin psar i zi kolonje…ka vdekur ne 1928 ne Smith ne new york ..nese keni dokumenta ju lutem me informoni..

 10. Përshëndetje unë kam pasur gjyshin e babit nga nëna në Filadelfia rreth vitit 1920 ka bëre shkollë tregtare dhe ka pasur një dyqan të vetin me pas u kthye në Shqipëri dhe vdiq në vitin 1945

 11. Ju lutem Nuk Po gjej dot nje informacionet per dajen Tim Ka emigruar nder Te paret ne amerike Ai quhet Qerim Vesel Malo ise Gurra ne vitin 1918 Ka bere ushtrine ne amerike Ka qene Dhe pjes marre pjese be shoqaten Vatra Ka punuar be amerike bashk ne Te Ka qene Dhe vllai I vet xhemal Vesel Gurra daja I'm Ka jetuar ne Boston pastaj u kthye ne Shqiperi Dhe Ja vdekur ne vitin 1946 Kush mund Te me hapi nje informacion ku mund Ta kerkoj

 12. Mire dita ju lutem une Dallandyshe Velaj,kam vite qe kerkoj qjyshin e babim Musatafa Taulla Kuqar (Metaj)lindur ne rethin e Fier fshati Kuqar,ka emigruar ne vitin 1900 ne SHBA,ku ka punuar te GM General Motori ne Drektoit,kena patur lidhe deri ne vitet 1957,me von nuke na la sistemi komunsit,keto jan andresat 3309,3311 salina st Dearborn Mi 48120 USA,ku ka qen antari i deges vatra ni 33 Micigan,emri ne gazet ika dale Mustafa T Kuqari ne Pontjak,ju lutemi na ndimoni per ta qjetur ku ka perfunduar ky qjyshi jon,ju lutem na merni me kete numer 004176925920,ose me kontaktoni ne fb,ju falimderit.

 13. Te nderuar perfaqesues qe keni mare kete inisiative te mrekullueshme.Une e lexova emrin e Gjyshit tim qe quhet Aleks LUBONJA.Aika qene muzikant dhe ka qene pjese e bandes vatra.Do doja nje adrese e=maili te shoqates Vatra ne Boston.
  Ju faleminderit.
  adresa ime e-mailit valerlubonja7@gmail.com

 14. Gjyshi im quhej Sotir Panariti . Ka ardhur rreth vitit 1890 . Ka qendruar 17 vjet dhe eshte kthyer ne shqiperi. Ka jetuar ne Saint Luis . Ka ardhur me vapor dhe eshte nisur nga Korca dhe kane ardhur nga Greqia per Amerike . Jam e interesuar per jeten e tij ketu ne Amerike.

 15. Pershendetje,gjyshi ime quhet nelo hasimi dhe ka punuar prej vitesh te shoqeria vatra ju lutem po keni na nje info per kete emer me kontaktoni me respekt albana hasimi

  • Përshëndetje me falni asë një perqjiqje për Qjyshin e Babit Mustafa Taulla Kuqari.Eshte publikuar të gazeta Tirana Obseber në qytetin Pontiac.Ju lutemi kujte ti drejtohemi.Nu.telefon 00393291475774.Jemi në një perqjiqje nga ju .Ju faleminderit shume respekt Dallandyshe Xhelal Velaj.

   Përshëndetje ju lutemi kujte ti drejtohemi per Qjyshin e Babit Mustafa Taulla Kuqari USA.Eshte publikuar të gazeta Tirana Obseber Albania.Ne qyteti e Pontiac Miçigan.Ju lutemi na ndihmoni për Mustafa Taulla Kuqari.No 00393219475775 Itali.Ju lutemi na ndihmoni.Me respekte Dallandyshe Xhelal Velaj.

 16. Te nderuar lexues. Kjo liste eshte marre nga botimet e gazetave te asaj kohe. Ju kerkojme ndjese nese ne liste nuk eshte ndonje i afermi juaj. Nese ju jeni i sigurte qe ne kete liste duhet te jete edhe nje i aferm i juaj, ju lutem na dergoni listen me emra qe ta shtojme. Ju faleminderit

 17. Ne kete liste mungojne shume emra shqiptaresh emigrante.
  Mungojnë: LIGOR THANAS TREBICKA (Babai im); VASIL THANAS TREBICKA (xhaxhi im); JOSIF DOKO TREBICKA (babai i nens sime, pra gjyshi im nga nena), NERENXA NASTAS TREBICKA (gjyshja e nenes sime), Irakli George Trebicka (dajua i nens sime), NASTASI GEORGE TREBICKA (tetua e nenes sime).
  Mungojne kusherinjte e babait tim qe erdhen bashke me 1910 dhe u kthyen bashke me 1920: HARI SOTIR TREBICKA, SIMI SOTIR TREBICKA, KOTO SOTIR TREBICKA, RAKO SOTIR TREBICKA, NISI SIMI TREBICKA.
  Bashke me keta erdhen dhe kusherinjte e tjere: Sotir Mato TREBICKA e LUKESTOJA TREBICKA.
  Me 1909 erdhi dhe ANTON THANAS erdhi nga Korca me 1909 dhe JOVAN N. CHEVIA (JJOHN N.STEVENS) me vellain e tij JORGJI N. CHEVIA (GEORGE N. CHEVIA) dhe motra e tyre ERIFILI N. CHEVIA (ERIFILI THOMAS VARNEY)

  • Pershendetje !
   Ne liste mungon dhe gjyshi im , Mehmet Muhamet Alushi,(nga Konispoli-Sarande) Ka shkuar ne Boston reth vitit 1912 dhe ka jetuar atje 6 vjete,
   Ka bere shkolle dhe ka punuar…
   N.q.s ka mundesi te me ndihmoni per te dhena te tjera , ju falenderoj.
   Gjithmon eshte mire te dish per <pemen>tuaj biologjike !
   Mbetem ne pritje.

 18. Pershendetje! Doja te dija nqs mund te me jepni informacion, ne lidhje me marrjen e nenshtetesise amerikane nga gjyshi im, i cili punoi dhe vdiq ne Massachusets rreth viteve 1927-1955. Informacionin e plote te tij, perfshire datelindje, vendlindje, atesi, etj i gjeta te sakta ne faqen zyrtare, ancestry.com dhe kam dhe certifikatat qe e vertetojne kete. Me falni nqs ju bezdisa dhe nqs keni informacion apo ndo1 tjeter rast si ky ju lutem me ktheni pergjigje. Ju faleminderit!

 19. Pershendetje Miq. Kjo eshte nje pjese e emrave qe ne kemi gjetur. Sigurisht kjo nuk eshte e plote dhe ju kerkojme falje nese nuk gjeni te afermit tuaj ne kete liste. Ne po bejme kerkime te tjera per emra qe kane shkuar jashte vendit ne ato vite dhe sapo ti plotesojme do ti publikojme. Kush ka ndonje informacion te vlefshem te na e dergoje dhe do ta publikojme. Ju faleminderit

  • Pershendetje! Doja te dija nqs mund te me jepni informacion, ne lidhje me marrjen e nenshtetesise amerikane nga gjyshi im, i cili punoi dhe vdiq ne Massachusets rreth viteve 1927-1955. Informacionin e plote te tij, perfshire datelindje, vendlindje, atesi, etj i gjeta te sakta ne faqen zyrtare, ancestry.com dhe kam dhe certifikatat qe e vertetojne kete. Me falni nqs ju bezdisa dhe nqs keni informacion apo ndo1 tjeter rast ju lutem me ktheni pergjigje. Ju faleminderit!

 20. ku jane gjithe ata emra te tjere une kam pasur dy gjyshrit e mi si dhe gjyshin e babit,pra tre te aferm ne Amerike dhe ketu nuk gjenden emri i asnjerit prej tyre,kjo nuk eshte e drejte??? Do te nxirrni edhe emra te tjere ???

 21. Daja i babait tim ka shkuar me perafersi ne 1916 dhe Ka jetuar ne Boston te Amerikes emrii tij eshte Ebip Nexhipi Ruka origjina nga lekasi krahina Opar i Korces.Ju lutem do tju kerkoja ndihme per te marre nje informacin per jeten e tij ne se eshte e mundur nga shoqata vatra, ose shoqata naim frasheri ,jam me shprese se do te me informoni,Ju faleminderit

 22. Nuk e kuptoj ..ku jane gjithe ata myslimane te Toskerise qe kontribuane per fushaten e vatres…pse ke zgjedhur dhe i ke ndare keshtu apo vetem ata te korces ishin..jo aq po kaq ..o i shkruani o mos u merni me kete pune

  • dua te di per jonuz dhe tefik tomorri dhe per djemt e tyre,kemi patur mardhenie deri ne vitet 1955.po i kerkoj emrat e tyre negazeten tirana observer por deri tani nuk figurojn.ata kan jetuar ne boston,origjina etyre eshte nga qyteti permetit aso kohe mbulohej nga leskoviku.emrat e djemve te tyre jan adem, nebi.do ju lutesha kush mund te ket informacion nga shoqata vatra, ose shoqata naim frasheri

 23. dua te interesohem per gjyshin tim quhet Ramadan Qerim Mezgorani ai ka dhene ndima tek shoqata vatra ne vitin 1919 e kam pare dhe listen .eshte lista nr 9.po nuk di ndoje informacion per kete person. ne qofte se dini ndoje informacion kam deshire ta di .ne si familje nek dime as gje te jeten i tije .me respekt Besnik hoxha adresa ime eshte 83 55 woodheven blvd aprt 5 new york 11421.

 24. Babai im ka ardhur ne USA ne mos gaboj rreth viteve 1920 dhe u kthye ne Shqiperi ne vitin 1938. Emri i tij dhe i disa bashkefshatareve te tij nuk ndodhej ne kete list. Ka banuar e punuar ne Concord – New Hampshire.Jemi te mirepritur neqoftese ju na informoni me me shume informacion. Me respekt

  Kristofor Millios

 25. Nuk ekziston as emri i gjyshit tim Isuf Gjata, i cili ka banuar ne Boston dhe ka qene anetar i Shoqerise Vatra, kthyer ne Shqiperi ne 1920, me banden e Vatres, per luften e Vlores

 26. Nuk e di nga eshte mare burimi. Sme rezulton emri i gjyshit Nasi Petro Remmbeci ikur nga Korca ne 1929? Ka qene donator ne momentin e clirimit te vendit, ka jetuar ne N/York Bulevardi 6, eshe kethyer ne 1958 ne Shqiperi. Ne se ka info . Mirepres kontakt.

 27. Lexova listen tuaj dhe nuk gjeta emrat e nje grupi te mire shqiptaresh(nga fshatrat e Tepelenes) qe e kam te sigurte qe kane ardhur ne Amerike ne vitet 1913-1920, dhe jane kthyer ne Shqiperi kur ka filluar lufta e 1920-es per te marre pjese ne te.Keta atdhetare kane qendruar ne Masachusets, USA. Per disa prej tyre ka informacion te sakte ne http://www.ancestry.com!
  Ne qofte se kini ndonje arshive te shoqerise VATRA, apo ndonje burim tjeter te besushem ju lutem na i beni te ditur.

  Gjithe te mirat!

 28. Daja i mamase sime ka emigruar ne amerike ne vitin 1936 ne Akron Ohio me emrin Kosta Terpini ka punuar ne Akron Ohio dhe ka vdekur ne vitin 1979 Ne qoftese kini ndojne informacion ju lutemi na telefononi ne celular 6972408770 ne Greqi.Ju Faleminderit.

 29. Ju lutem shume, nese dispononi ndonje informacion rreth stergjyshit tim Lefter Kume, nga Peshtani i Tepelenes, i cili ka ardhur dhe ka jetuar ne Boston USA ne moshe te re, afersisht me 1915-1920, dhe pastaj u semur rende, u rikthye ne Shqiperi dhe vdiq ne Peshtan te Tepelenes me 1920. Ju faleminderit shume! Aldi nga Tirana.

  • Stergjyshi im Lefter Kume nga Peshtani i Tepelenes ka ardhur dhe ka punuar ne Boston rreth 1915-1920, por nuk di asnje informacion tjeter mbi te dhe emri i tij nuk eshte as ketu ne kete listen tuaj. Po te gjeni ndonje informacion rreth tij, ju lutem shume me njoftoni! Ju faleminderit! Aldi nga Tirana.

 30. NE KETE LISTE KAM SHFLETUAR POR NUK KAM GJET EMRIN E GJYSHIT TE BABAIT TIM HAXHI BRAHIMLLARI NE RAST SE KINI NDONJE INFORMACION MUND TE ME KONTAKTONI NE NUMRIN E TEL.0683135251

 31. ju lutem kerkoj mustafa kuqari ne detroit,ka mare pjes dhe ne vdekjen e te nderuarit FAIK KONICA,KEMI DOKUMENTA QE KA DERGUAR DOLLARE NE BANKEN E NAPOLIT VLORE ALBANIA 1963,KA DY SHTEPI NE SALINAS WALL STRIT 3109,dhe 3111, NE GEORGIA DHE KA NDERTUAR NJE VEND TE SHENJTE ME EMRIN E TIJ,NGA TE DHENAT KEMI SE KA DHE NJE HOTEL PERBALLE ME GENERAL MOTORS NE DETROIT 100M AFER JU LUTEM ME NDIHMONI DHE FLASIM NE MENYRE PRIVATE JU LUTEM Tel n.00393406016372 ITALIA.,,

 32. Pershendetje! JAM E INTERESUARA PER GJISHIN TIM QERIM MUHARREMI I CILI KA QEN NE AMERIK 1903/19017 AI KA QEN I REGJISTRUAR NE SHOQERIN VATRA KU MUND TE DREJTOHEM PER IFORMACIONE TE METEJSHME ..?ME RESPEKT GJ.DALIPAJ

 33. Dua te informohem per gjyshin tim te quajtur JORGAQ ose GAQE ZOGA ka jetuar ne BOSTON dhe ka vdekur ne vitin 1963 me 20 Gusht, me sa mbaj mend nga nena ime .Te dhena te tjera qe kam ,eshte emri dhe adresa e avokatit te tij qe sipas nje posulle qe gjeta shkruan ; LOW OFFICES OF FUSARO & FUJARO ,623 CENTRAL BUILDING ,332 MAIN STREET ,WORCESTER,MASSACHUJETIS 01608. Ju lutem ne qofte se eshte e lehte te me ndihmoni per te marre vesh se ne c’fare viti eshte paisur me dokumente te rregullta si rrefugjat e me pas ndoshta edhe si shtetas amerikan .Di tjeter qe gjyshi im ka qene pronar i nje restoranti te quajtur TABLE TALK ne adresen 153 GREEN ST WORCESTER . Tjeter te dhene qe kam [por qe nuk e di se sa eshte e sakte] eshte nje numer pune i tij 029-24-3971. Do ju lutem edhe nje here ne qofte se eshte e mundur te me ndihmoni per sa u kerkova me siper dhe une do tju jem shume mirnjohes .Ka mundesi qe te jete i njohur edhe me GEORGE ZOGA .Me mirenjohje te thelle e respekt ETLAND XHEJA .ATHINE ME 22 JANAR 2012

  • Etland,

   Rastesisht pash komentin tuaj ketu. Une jetoj ne Worcester dhe Table Talk eshte nje fabrike e madhe ku beheshin pasta dhe kekera per ushtrine ne ate kohe dhe ku punonin shumica e shqiptareve dhe e grekeve. Por ti ke numrin kryesor (029-24-3971) qe eshte numri i identitetit. Nuk e di se cfare percapjesh ke bere deri tani, por ti duhet te shkosh menjehere ne ambasaden amerikane dhe te kerkosh te dhenat dhe pse jo, edhe neshtetesine. Ai numer eshte numri i Social Security.sA PER ZYREN E AVOKATISE bera nje research dhe ajo zyre nuk funksionon me por mund te jete shkrire dhe po te coj informacionin qe besoj se duhet te te ndihmoje: http://www.faelaw.com/contact

   Good Luck,
   Eva

   • Përshëndetje zonja Eva.Une Dallandyshe Xhelal Velaj.Qjyshi babit kahe jetuare në ShBA.na viti 1900 deri në vitin 1963 kemi patur kontakte.nuk idim datëlindje asë vdekje.Ne Gazetën Tirana Obseber është emri Mustafa Taulla Kuqari në Qytetin Pontjak.Kahe punuare të General Motore në Detroit Michigan.Kaqen Antarit Dega Vatra no 33 Dearbor.Ju lutemi kujte ti drejtohemi.Kaqen nënshtetas Amerikanë.ju falimderit shum jeni në pritjen tuaj.

 34. Gjyshi im ka jetuar ne Amerike ne vitet 1900 – 1918.Ka punuar ne Pitsburg te Pensilvanise. Ju lutem nese keni ndonje informacion shtese ose disponohet dicka per jeten e tij ju lutem kam deshire te informohem. Emri i tij eshte Ibrahim Toto nga Gjirokastra.Kam degjuar se ka punuar ne nje fabrike ushtarake. Faleminderit.

  • Pershendetje!
   Jam i interesuar per gjyshin tim i cili ka jetuar ne Amerike ne shtetin Micigan qyteti Detroit qe nga viti 1905-1920. Ai quhej Kasem Daut Sokolli(Mbreshtani).Ka punuar te fabrika e Fordit.Gjithashtu ka qene delegate i Shoqates Vatra dhe Dielli.Ju lutem nese keni ndonje informacion per te na i dergoni ne kete e-mail dhurata.sokoli@yahoo.com ose ne kete numer 0695780943.

 35. gjyshi im ka jetuar per rreth 20 vjet ne Boston.Quhej Sali Mehmet Sali .nese disponohet dicka per jeten e tij kam deshire te informohem,nga deshira pasime ardhjen e tij ne Shqiperi,ai vdiq nje vit para lindjes sime.qendrim i tij ne usa ka qene rreth viteve nga 1918 deri 1937 e me pas eshte kthyer ne Shqiper.me rrespekt Gentian Qose

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here