Home Aktualitet Shkoder, gjykata: “Nuk eshte marijuane por kerp”

Shkoder, gjykata: “Nuk eshte marijuane por kerp”

1086
0

kerp-marijuanaGjykata e Apelit në Shkodër pushon cështjen ndaj 53 fermerëve të Komunës Shkrel, të cilët akuzoheshin për kultivimin e lëndëve narkotike.

Gjykata e Apelit është shprehur në favor të 53 fermerëve të Shkrelit, duke i dhënë fund “telenovelës” 10-vjecare. Gjykata vërteton se fermerët kanë kultivuar kërp industrial dhe jo  kanabis stativa sic pretendohej. Vendimi  erdhi pasi  Instituti i Mjekësisë Ligjore vërtetoi se lenda e kultivuar ishte kërp industrial.

Odiseja e gjyqeve për fermerët e Shkrelit, ka nisur që në vitin 2000. Janë 12 vite seanca pa fund, nga të cilat, herë dalin fitues fermerët e herë Ministria e Brendshme. Banorët e Shkrelit akuzohen se nuk kultivojnë kërp por kanabis, dhe ngjashmëria midis këtyre të dyjave, ka sjellë edhe betejën ligjore të fermerëve prej 12 vitesh. I gjithë ky kultivim kërpi bëhej nën kujdesin e një shoqate bamirëse humanitare, e cila herë pas here ka dalë në mbrojtje të fermerëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here