Home Politike Ruçi kritika ministrave: “Justifikoni besimin”

Ruçi kritika ministrave: “Justifikoni besimin”

508
0

Ruci-kuvend-300x219Ruci: Nuk jam në gjendje të dalloj kur fillon ministri dhe kur vazhdon kryeministri. E dëgjova mninistrin e Energjetikës dhe të Brendshëm, folët nga 15 minuta. Zotërinj sistemi energjetik vuan nga keqmenaxhimi dhe administrimi. Janë 2252 elektriciste që ka sistemi. Cfarë mendoni se kto lidhje të jashtëligjshme nuk I kanë bërë këta? Po zëmë hajdutët duke lënë hajdutët në punë që kanë shkaktuar këtë humbje? Sikur nga një lidhje të paligjshme të zënë këta cdo ditë do kemi 2252 lidhje të jashtëligjshme. Deponime skemi as nga elektricistët dhe as faturistët. Ju ministër kur vini këtu në parlkametn pavarësisht se nuk është opozita jemi ne këtu që do kërkojmë llogari. Kur vini këtu duihet të përgjigjeni si ministër për administrimin e sistenit të ndërnarrjes që keni në varesi.

Krimi nuk luftohet me aksione por luftohet cdo ditë. C’ka bërë krimi ekonomik? Kush janë ata që janë ndaluar, kush është denoncuar në prokurori? Duhet që të gjitha hapat e drejtimit dhe menaxhimit dhe zbatimit të ligjit të jenë cdo ditë këtu dhe jo të fshihen pas gishtit. Herën tjetër si maxhorancë është apo jo opozita do t’u thërrasim në interpelancë për të gjitha këto.

“Duke e miratuar atë që tha se është me fort rëndësi që t’i shfrytëzojmë këto seanca edhe për interprelanca edhe për diskutime që na ndihmojnë për të përcjellë vizionin dhe problemet që me të cilat përballemi tek publiku, gjë e cila në mungesë të opozitës është më e vështirë, dua të shpreh gjithë vlerësimin tim më të lartë për punën e shkëlqyër të ministrit të Energjisë, ministrit të Brendshëm, ministrit të Mirëqeniës Sociale, të Ministrit të Ekonomisë dhe të gjithë grupit që duhet të jenë sot krenarë që ja kemi dalë ta vendosim këtë proces në atë rrugë që nuk është më rruga pa fund e 20 viteve, po është rruga që ka stacion dhe ka një mbërritje të sigurtë dhe të suksesshme, jo për qeverinë, por për mbarë vendin tonë”- tha Rama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here