Home Teknologji Roboti me i bukur

Roboti me i bukur

556
0

1460718443robotjaokRobotika është një fushë që po tërheq gjithnjë e më shumë investime si nga kompanitë e mëdha të teknologjisë, ashtu edhe nga buxhetet e qeverive të ndryshme.

Në Kinë, qeveria jep çdo vit miliona dollarë për kërkime në këtë fushë dhe një pjesë e mirë e parave shkojnë për Universitetin e Shkencave Teknologjike në Pekin.

Paratë nuk kanë shkuar dëm dhe shkencëtarët e këtij universiteti prezantuan Jiajia, robotin (më saktë roboten) e parë interaktiv.

Roboti është në gjendje që të kuptojë njerëzit dhe t’u japë përgjigjie, ndonëse të kushtëzuara nga programimi që ka.

Eventi i prezantimit të Jiajia mblodhi në Pekin dhjetra njerëz kureshtarë.

Previous articleApple përfitoi 1 ton ar nga pajisjet e vjetra
Next articleSobat në të ardhmen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here