Home Kulture Publikohet libri “Kodikët e Shqipërsë në kujtesën botërore”

Publikohet libri “Kodikët e Shqipërsë në kujtesën botërore”

1576
0

Shkrimet më të vjetra shqiptare të njohura ndryshe si kodikë vijnë të përmbledhura në 700 faqe, ku për autorë kanë studiuesin e njohur Shaban Sinani.

” Kodikët e Shqipërsë në kujtesën botërore” është e para monografi e plotë për traditën e shkrimeve të krishtera të ruajtura në Shqipëiri, tradita më jetëgjatë e kulturës së shkruar. Profesor Shaban Sinanit i është dashur 12 vite punë studimore për të arritur në këtë botim.
Profesor Sinani, e ka ndarë librin në tre pjesë, ku në të parën paraqiten kodikët në tërësinë e tyre, në pjesën e dytë dhe të tretë trajtohet veçmas dy kodikët më të hershëm Beratinus dhe regjistrimin shkencorë i tyre në programin e UNESKO-s.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here