Home Aktualitet Lufta kundra terrorizmit, Italia sjell ne Tirane gjykates

Lufta kundra terrorizmit, Italia sjell ne Tirane gjykates

563
0
Ministri i Brendshem Saimir Tahiri, gjate nje konference te perbashket shtypi me Ministrin e Jashtem te Italise, Andrea Orlando, i cili ndodhet per nje vizite zyrtare ne Tirane./r/n/r/nMinister of Interior Saimir Tahiri, during a meeting with Foreign Minister of Italy, Andrea Orlando, who is on an official visit in Tirana.
Ministri i Brendshem Saimir Tahiri, gjate nje konference te perbashket shtypi me Ministrin e Jashtem te Italise, Andrea Orlando, i cili ndodhet per nje vizite zyrtare ne Tirane./r/n/r/nMinister of Interior Saimir Tahiri, during a meeting with Foreign Minister of Italy, Andrea Orlando, who is on an official visit in Tirana.

Prej janarit 2016 në Tiranë do të vendoset Gjykatësi i kontaktit për luftën e përbashkët ndaj terrorizmit midis Italisë dhe Shqipërisë. Këtë fakt e bën publik ministri i drejtësisë Italiane Andrea Orlando, i cili dy ditë më parë zhvilloi një vizitë zyrtare në vëndin tonë i shoqëruar dhe nga prokurori atnimafias dhe antiterrorizmit Franco Roberti.

Në postimin e tij në rrjetin social facebook Oralndo shkruan se në javët e ardhshme do të dërgojë në Tiranë një gjyqtar kontakti.

“Sëbashku me prokurorin atimafia dhe antiterrorizëm Franco Roberti takuam pjesën më të madhe të zyrtarëve të Shqopërisë. Kryeministrin Edi Rama, ministrin e Drejtësisë, ministrin e Brëndshëm, Kryeprokurorin. Diskutuam në takime operative për strategji të përbashkëta midis Italisë dhe Shqipërisë për luftën ndaj terrorizmit. Italia do të mbështesë Shqipërinë me prezencë të kapacitetve njerëzore dhe teknologjisë. Në javët e ardhshme unë do të dërgoj një gjyqtare ndërlidhës në Tiranë për të promovuar dhe për të forcuar, Bashkëpunimi në hetimin e terrorizmit, krimit të organizuar dhe trafikimit të qenieve njerëzore”.-shkruhet në statusin e ministrit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here