Home Udhetim Gropa e madhe blu ne Belize eshte gropa me e madhe detare...

Gropa e madhe blu ne Belize eshte gropa me e madhe detare ne bote

1001
0

Nëse ndonjëherë do kaloni pranë bregut të Belize, ju nuk duhet të humbisni mundësine për të vizituar sipërfaqen e Gropes se Madhe, një nga mrekullitë më të njohura të natyrshme në botë. Gropa e Madhe gjendet  rreth 60 kilometra larg nga Belize City. Besohet se kjo vrimë është vrima detare me e madhe në botë. Ajo është rreth 125 metra e thellë dhe diametri i saj është rreth 300 metra e gjerë. Ajo eshte krijuar per shkak të nivelit të detit te rritur rreth 65.000 vjet më parë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here