Home Teknologji Google proteston kunder SOPA

Google proteston kunder SOPA

656
0

Shtimi i një linku apo mesazhi ne një faqe kompani per të protestuart legjislacionin mund të duket si një gjest i pavlefshëm. Kjo nuk ndodh nëse kompania është Google.

Nesër, motori i  kërkimit gjigant ka në plan të shtonje një link në faqen e saj, zakonisht minimalistike për të treguar kundërshtimin e copa e propozuar të legjislacionit anti-pirateri, Sopa dhe Pipa.

“Ashtu si shumë biznese, sipërmarrësit dhe përdoruesit e internetit, ne i kundërshtojmë këto fatura, sepse nuk janë të zgjuara, mënyra në shënjestër për të mbyllur faqet e internetit mashtruese pa i kërkuar kompanive amerikane për të censuruar në internet,” tha Google në një deklaratë për Cnet. “Pra, nesër do të bashkohemi shumë kompanive të tjera të teknologjisë për të nënvizuar këtë çështje në faqen tonë”

Sopa i jep qeverise dhe SHBA dhe drejtën e autor mbajtësit, autoritetin për të kërkuar urdhër të gjykatës kundër operimit të faqeve te huaja te internetit, lidhur me shkelje, piratime apo falsifikimit te pronës intelektuale . Nëse ajo shndërrohet në ligj, ajo mund të ndryshojë në mënyrë drastike mënyrën e veprimit te internetit. Për shembull, në qoftë se një faqe interneti është akuzuar se përmban cenim copyright (si një këngë, foto, videoklip, etj), vendi mund të bllokohet nga ISP-të, de-indeksim nga motorët e kërkimit dhe pengohet edhe nga të bërit e biznesit online me shërbimet si PayPal.

Veprimet e Google do të përkojne me faqet e komuniteteve të tjera të panumërta në internet ‘planifikuar një ndërprerje 18 janar për të protestuar Sopa dhe Senatit të saj ekuivalente Pipa. Ato vende përfshijnë Reddit, Wikipedia, Rrjeti Cheezburger e blogs dhe shumë të tjerë. Ndërsa nuk marrin pjesë në ndërprerje, Twitter është me sa duket duke planifikuar formën e vet të protestës, si Venture Beat raportuar më parë.

Protestat Sopa dhe ndërprerja e energjisë elektrike do të përkojë me një seancë të kongresit të planifikuar për 18 janar për të debatuar efektet potenciale e projektligjit mbi sigurinë, lirinë e fjalës dhe inovacionit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here