Home Politike Donald Lu njihet me pr.ligjin per minoritetet

Donald Lu njihet me pr.ligjin per minoritetet

676
0

Çështja e trajtimit të minoriteteve në Shqipëri është bërë pjesë e axhendës së punës së ambasadorit amerikan Donald Lu. Ai u takua me Kryetaren e Komitetit Shtetëror të Minoriteteve, Konstantina Bezhani, për t’u njohur me përgatijet e ligjit për minoritetet.

Ky është një ligj i ri, që nuk ka ekzistuar më parë, por, siç është shprehur më herët kryeministri Rama ky ligj do të jetë në standardet më të larta europiane.

Në frymën e re të ligjit, ambasadori u informua për gjendjen e minoriteteve, për problematikat që shfaen në arsim dhe në pushtetin lokal, si dhe për statusin e Komitetit të Minoriteteve. Ambasadori Lu ofroi mbeshtetjen e tij në zgjidhjen e problematikave tëe minoriteteve.

Respektimi i të drejtave të minoriteteve është një nga 5 prioritetet kyçe për çeljen e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Europian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here