Home Shkence Ambasada e SHBA publikon lajmin e NASA-s, çfarë do ndodhë në 21...

Ambasada e SHBA publikon lajmin e NASA-s, çfarë do ndodhë në 21 gusht

2364
0

Ambasada e SHBA-së në Tiranë ka postuar një lajm të NASA, ku njofton eklipsin diellor me 21 gusht. Në faqen e saj Facebook, ambasada e SHBA-së në Tiranë shkruan:

“Çfarë do të ndodhë në qiell gjatë këtij korriku? Bëhuni gati për eklipsin diellor të 21 gushtit, duke ndjekur fazat e Hënës këtë muaj. Ndërkohë, shirat meteorike do arrijnë kulmin në fund të korrikut. Eklipset diellore ndodhin kur Hëna e re kalon mes Tokës dhe Diellit dhe Hëna hedh një hije udhëtuese në Tokë. Një eklips diellor total ndodh kur Hëna e re është në pozicionin e duhur për të mbuluar tërësisht diskun e Diellit”.

Kjo do të ndodhë muajin e ardhshëm më 21 gusht, kur muaji i ri bllokon plotësisht pamjen tonë të Diellit përgjatë një shtegu të ngushtë nga Oregoni në Karolinën e Jugut.

Dy javë para ose pas një eklips Diellor, një eklips Hënor. Kjo ndodh sepse Hëna e plotë, Toka dhe Dielli do të rreshtohen me Tokën në mes.

Më 9 korrik, Hëna e plotë ngrihet në perëndim të Diellit dhe 16 korriku është tremujori i fundit. Hëna e re fillon më 23 korrik dhe është faza që do të presim në gusht, kur do të na japë eklipsin total të Diellit. Muaji korrik përfundon me një Hënë tremujori të parë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here