Home Shkence Airbus prezanton supersonikun, Londer – Tokyo 2 ore

Airbus prezanton supersonikun, Londer – Tokyo 2 ore

694
0

Kompania mëmë e Airbus, EADS ka prezantuar sot një projekt të saj futuristik i cili premton një fluturim dy orësh nga Londra drejt Tokios.

Avioni i etiketuar si ZEHST (Zero Emission Hypersonic Transportation) nuk do të shkaktojë ndotje si dhe premton të jetë më pak i zhurmshëm se avionët e sotëm modern.

Sipas kompanisë, ky projekt i përket perspektivës, pasi do të duhen edhe 40 vjet që të marrë jetë.

Bëhet fjalë për një supersonik pasagjerësh, i cili do të përdore tre grupe motorësh për të arritur shpejtësin 3.125 mph, katër herë më shumë se shpejtësia e zërit, dhe do të njihet si Mach 4.

Projekti u prezantua sot përpara hapjes zyrtare të “Paris Air Show.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here