Home Kulture “The Sunday Times”: Ermonela, Madama perfekte

“The Sunday Times”: Ermonela, Madama perfekte

1040
0

Zakonisht media dhe kritika britanike shkruan vetëm pas fillimit të shfaqjeve artistike, por kësaj here prestigjozja “The Sunday Times” e Londrës, i ka kushtuar një shkrim të gjere dhe të hollësishëm sopranos shqiptare Ermonela Jaho, e cila me 23 mars fillon serinë e shfaqjeve të Madam Butterfly në Operan Mbretërore të Londrës në Coven Garden.

Duke e cilësuar Jahon një “Madam perfekte” autori Hugh Canning i The Sunday Times thekson se sopranoja shqiptare është “Butterfly i ri” i kësaj shtëpie operistike.

“Ermonela Jaho është antiteza e divave të kopsitura që vijnë në operat e mëdha me një seri albumesh të arjeve të njohura, intervista dhënë gazetave dhe medias më të madhe, dhe një makineri PR pas tyre. Sopranoja shqiptare, e cila arriti kulmin e suksesit dhe pushtoi mediat me Sour Angelica në 2011, rikthehet këtë muaj në një rol akoma më kërkues, Geishën e Pucinit në Madam Butterfly”, shkruan “The Sunday Times”.

Gazeta britanike pasqyron me hollësi tërë karrierën artistike të sopranos shqiptare, e cila vjen këtë muaj në Londër, pas sukseseve të spikatuara së fundmi në shumë opera të mëdha si në Këln, Avinjon, Mynih, Berlin, Paris dhe muajin e kaluar në Sidnei të Australisë.
“The Sunday Times” citon dirigjentë të njohur duke thënë se “Jaho do të jetë e mrekullueshme në sfidat e teknikave të këndimit”

Në shkrim sopranoja shqiptare flet për Shqipërinë në një reklamë të mrekullueshme në një media kaq të madhe, gjë që ajo e bën çdo herë që intervistohet.

“The Sunday Times” e Londrës e mbyll shkrimin me fjalinë “prisni me shume lot dëshpërimi dhe gëzimi në Covent Garden më 23 mars”, ditën kur ajo fillon të performojë Madam Butterfly-in në Operan Mbretërore të Londrës, ku biletat e shumicës së shfaqjeve, po në mënyrë të pazakontë, janë shitur thuajse të gjitha.

Previous articleSi ti pergjigjeni me shpejte emaileve
Next articleRriten perseri tarifat per udhetaret nga aeroporti “Nene Tereza”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here