Home Shendetesi Studim, grate qe lindin pas moshes 33 vjeçare, mund te jetojne me...

Studim, grate qe lindin pas moshes 33 vjeçare, mund te jetojne me gjate

646
0

grate33E pra, kjo është një lidhje e pazakontë – sipas studimit të kryer nga Thomas Perls, drejtor i Studimit ne New England, gratë që janë në gjendje të kenë fëmijë pas moshës 33 vjec, mesatarisht jetojnë më gjatë se ato që kishin fëmijën e tyre të fundit para se të mbyshnin 30.

Studimi, i publikuar në Gazetën e Shoqërisë Amerikane te Menopauzës, tregoi se në qoftë se gratë kanë një fëmijë mbi moshën 33-vjeçare, ato në të vërtetë dyfishojne shanset e tyre për të jetuar rreth moshës 95, në krahasim me gratë që nuk paten më fëmijë, pasi ato mbushen 30 .

Aftësia e natyrshme që të ketë një fëmijë në një moshë më të madhe tregon se sistemi riprodhues i gruas është i vjetëruar ngadalë, dhe për këtë arsye kështu është pjesa tjetër e trupit të saj.
Ndërsa ne përfundim të këtij studimit mund të duket e habitshme, nuk e konsiderojnë atë në mënyrë të vendosur nje baze që ju ta krijoni famlijen sa me vone.

Kritikët kanë qenë të shpejtë për të vënë në dukje se të dhënat sociologjike tregojne se gratë që kanë fëmijë më vonë në jetë kanë tendencë të jenë më të pasur dhe më të arsimuar, dy faktorë të cilat janë të lidhura tashmë me të bërë zgjedhje të shëndetshme jetese dhe, në këtë mënyrë, jetegjatesi me te madhe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here