Home Ekonomi Shqiperia, vendi i katert me i varfer ne Europe

Shqiperia, vendi i katert me i varfer ne Europe

593
0

imagesSipas një analize të gazetës amerikane “Gazette Review” për shtetet më të varfra në botë, ajo e klasifikon Shqipërinë të katërt në listë, me të adhura vjetore për frymë në nivelin e 4450 dollarëve.

Shqipëria vlerësohet në aspektin turistik dhe burimor natyror. Sipas gazetës “Shqipëria ka burime të shumta natyrore, si gaz natyror e hekur, por që mesa duket nuk merren si pasuri nga qytetarët saj. Si shumë vende të tjera në listë Shqipëria mbështetet tek bujqësia për të punësuar një numër të madh të qytetarë të saj.

Bazuar në dhënat marrë nga Banka Botërore kjo është lista e dhjetë vendeve më të varfera në Europe bazuar në të ardhurat për frymë.

Moldavia -2560$ – të ardhura për frymë

Ukraina-3560$ – të ardhura për frymë

Kosova-3390$ – të ardhura për frymë

Shqipëria -4450$ – të ardhura për frymë

Bosnja-4760$ – të ardhura për frymë

Maqedonia-5150$ – të ardhura për frymë

Mali i Zi- 7320$ – të ardhura për frymë

Bullgaria 7620$ – të ardhura për frymë

Rumania 9520$ – të ardhura për frymë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here