Home Shendetesi Sëmundjet e enëve të gjakut në tru

Sëmundjet e enëve të gjakut në tru

915
0

ene-gjaku-truE rëndësishme është shmangia e faktorëve që çojnë në këto sëmundje, si: qëndrimi ulur për një kohë të gjatë apo jeta sedentare, mbipesha, përdorimi i duhanit, përdorimi i alkoolit, përdorimi i ushqimeve të tepërta etj.

Duhet të shmangim ndryshimet e mëdha të temperaturës nga të ftohtët në të nxehtë dhe anasjelltas, sepse edhe këto ndikojmë, madje ne e kemi vënë re gjatë studimeve të ndryshme dhe rasteve praktike që këto sëmundje ndodhin kur ka diferenca të mëdha temperature, sidomos zëniet e enëve të gjakut të trurit, ndërsa përsa i përket hemorragjive apo gjakderdhjeve, ato vijnë si rezultat i ngrënieve të tepërta, sepse kjo shoqërohet me rritje të tensionit ose me çrregullim të ritmeve të zemrës.

Ajo çka këshillohet është rritja e aktivitetit fizik, marrja me sport, ecje në natyrë, në ajër të pastër, shmangia sa të jetë e mundur e streseve etj.
Doktor: Agron Islamaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here