Home Aktualitet Proteste ne kufi, bujqit bllokojne Kapshiticen

Proteste ne kufi, bujqit bllokojne Kapshiticen

643
0

1486625906protestaFermerët e zonës së Prespës në Greqi bashkë me ata të zonës së Kosturit kaë lajmëruar se do të bllokojnë në mesditë  doganën e Kapshticës.

Fermerët e Kosturit do të dërgojnë pranë doganës së Kristalopigjisë 70 traktorë, që do t’u shtohen mjeteve të rënda të atyre të Prespës,duke ndërprerë në këtë mënyrë lëvizjen e çdo lloj mjeti nga Shqipëria në Greqi.

Deri në orët e para të mëngjesit të së enjtes lëvizja në pikën doganore ishte e lirë dhe  nuk ka pasur asnjë masë nga policia për bllokimin e rrugës.

Gjithashtu, autoritetet doganore kanë pohuar  se nuk janë vënë ende në dijeni për protestën e fermerëve pasi vendimi nga këshilli i tyre u mor dje në orët e vona të mbrëmjes. Kërkesa kryesore e protestët së sotme të fermerëve në këtë pikë doganore është të marrin një datë të caktuar për të takuar përfaqësuesit e tyre me kryeministrin Tsipras në mënyrë që të negociojnë kërkesat kryesore të tyre, siç janë sistemi fiskal i tatimeve , sigurimet sociale dhe kostoja e prodhimit të produkteve bujqësore.

Përveç dy doganave, edhe shumë nyje kryesore të rrugëve nacionale të Greqisë veriore dhe asaj qendrore janë bllokuar për disa orë në ditët e fundit.

Protestat e fermerëve kanë disa ditë që kanë nisur, sidomos në Greqinë qendrore dhe atë Perëndimore , por nuk janë përshkallëzuar sa ato të vitit të kaluar që shpeshherë mbyllen për shumë ditë disa prej doganave kryesore të Greqisë me Shqipërinë, Maqedoninë dhe me Bullgarinë.

Previous articleEkonomi: Linje direkte fluturimi Tirane-Tel Aviv
Next articleGazsjellesi TAP, hiqen nga fondi i pyjeve dhe kullotave disa hektare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here