Home Aktualitet Prokuroria Italiane: Si u pergjua dhe u arrestua mafiozi ne Vlore

Prokuroria Italiane: Si u pergjua dhe u arrestua mafiozi ne Vlore

617
0

Karabinierët e R.O.S. dhe Komanda Krahinore e Brindisit, me kërkesë të Zyrës së Prokurorit Publik të Qarkut Antimafia, kanë ekzekutuar një urdhër arresti, të lëshuar nga Gjykata e Leçes, kundër 11 të dyshuarve për lidhje kriminale me trafikantë dhe shpërndarës të drogës dhe grabitës.Të dhënat vijnë nga një hetim i kryer nga viti 2007 në “Vital” të Mesa (BR), pjesë e Vitale ku ishte burgosur Antonio, një anëtar i lartë i Brindisit “Corona Unita Sacra” dhe degë e drejtpërdrejtë të ADYUST me udhëheqës historik Pinon.Kjo është dokumentuar në procesin e riorganizimit të shoqatës, nën drejtimin e Daniel dhe ka  prekur VICIENTINO PEN Hercules, i cili kishte zgjeruar gradualisht ndikimin e tyre nga Mesa në qytetet fqinjë; Ostuni, Oria dhe Celie, duke imponuar rregulla të reja për ndarjen territoriale, me një person kontakti, për secilën zonë të grupeve, të lidhur me territoret e tyre. Ata kanë përjashtuar edhe mundësinë e rekrutimit në zona të tjera nga ato të kontrolluara direkt, për të shmangur tensionet që kanë lindur në të kaluarën.Partneriteti i kishte marrë një rol qendror në trafikimin e kokainës, duke përdorur për kontrollin e dy kanaleve të pavarur në Piemonte dhe Kalabri, për shkak të bandës “Megna” Papanice. Anestezisë. Më pas është shpërndarë asistencë me një rrjet gjithëpërfshirës të drogës në Puglia dhe Emilia Romagna.
Aty u gjet edhe përfshirja e shoqatës në qendrat e kontrollit e sallave të internetit, basteve dhe lojërave, me furnizimin dhe instalimin e makinave slot, i njohur nga Albino Prudentino. Ky i fundit, ka qenë i përfshirë edhe në rrjetin e kontrabandistëve lidhur me SCU, është përgjegjës, së bashku me Daniel Viçintino, edhe në grabitje të kryera kundër personave, që venë baste të Celie, të detyruar prej organizatës për të paguar një shumë 10 000 euro në vit.

Të arrestuarit
Giuseppe Piena Ercole, i lindur në vitin 1974 në Mesa;
Albino Prundetino, i lindur më 1951 në Ostuni;
Bruno BEMBI, i lindur në vitin 1962 në Oria;
Nicola NIGRO, lindur në 1974 në Ceglie;
Maurizio VICIENTINO i lindur në vitin 1976 në Mesa;
Angelo CAVALLO i lindur më 1972 në Mesa;
Tiziano MAGGIO, i lindur më 1977 në e Mesa.
Në kohën e sulmeve të karabinierëve në shtëpi, rreth orës 04:00, të arrestuarit janë kapur në gjumë dhe nuk kanë bërë as  rezistencën më të vogël.
Gjatë operacionit R.O.S., karabinierët dhe Komanda Krahinore e Brindisit, kanë pasur mbështetjen e helikopterëve dhe të njësive të antidrogës, armë dhe eksplozivë. Vetëm Penna ka provuar të hidhej nga  ballkoni, por është bllokuar shpejt nga ushtria. Kapja e Prudentino Albino Prudentino në Shqipëri, i cili ishte  vendosur në Vlorë, u realizua nga ushtarët e ROS dhe stafi i Shërbimit Policor në bashkëpunim ndërkombëtar me Ministrinë e Brendshme. Prudentino mbahet aktualisht në burgjet shqiptare, në pritje të përfundimit të procedurave të ekstradimit të planifikuar.

Kush ishin të arrestuarit dhe si u themelua organizata

Hetimet, çfarë u zbulua nga “Corona Unita Sacra”

Gjatë hetimeve është konstatuar biznesi i shoqatës-mafia, lloj SCU – Clan “Vital”. Me Daniel VICIENTINO PEN dhe Hercules, si udhëheqësit dhe nxitësit, Albino Prudentino, Bruno Bembo, Gennaro Nicola Nigro, kur vinin nga Shqipëria i organizonin takimet në Ostuni, Oria dhe Ceglie.

Rrjedha
Gjithashtu gjatë hetimeve ka dalë se ata kishin si qëllim për të kryer një seri të pacaktuar të krimeve me referencë të veçantë në trafikun e drogës, grabitje, kumar, dhe kontrollin e veprimtarisë kriminale në tregtinë e paligjshme në këto fusha: në veçanti, shoqata, në kuadrin e një kontrolli të imtë të territorit, në dispozicion të armëve dhe shuma të mëdha parash, fortësi dhe stabilitetin e lidhjes në mes të anëtarëve sipas detyrave të tyre. Gjatë veprimeve të tyre ata përdornin forcën dhe frikësimin.
Të arrestuarit kishin si qëllim gjithashtu të riformonin strukturën e lartë të “Corona Unita Sacra”, themeluar nga Adyust Joseph, të cilat vazhdojnë të mbështeten në qëllimin për të kryer një seri të pacaktuar të krimeve me referencë të veçantë në trafikun e drogës, grabitje, kumar dhe kontrollin e veprimtarisë kriminale si dhe tregtinë e paligjshme në këto fusha. Rezultatet e këtij aktiviteti, të cilat paraqiten më poshtë dëshmojnë për operacionet e shoqatës të tipit mafioz, “Sacra Corona Unita”, e cila buron nga puna e bërë nga PEN dhe VICIENTINO, në bashkëpunim me subjektet e tjera.Një numër i bisedave të kapur nga ushtria e ROS na japin të kuptojmë për ekzistencën e një shoqate të quajtur “Sacra Corona Unita”, në të cilin rolin e nxitësit dhe udhëheqësve e kishte Penn VICIENTINO Herkulit dhe Daniele. Kjo e fundit ka marrë urimet më të mira të shefit Antonio Vitale me rastin e lindjes së vajzës së saj.
Biseda
Një bisedë e zbuluar midis Albino Prudentino Penale dhe VICIENTINO në lidhje me Daniel jepen detaje të paraqitjes dhe mënyrës së menaxhimit të veprimtarisë që siguron të gjitha burimet e të ardhurave për mirëmbajtjen dhe, në veçanti për pjesëtarët e të burgosurve. Menaxhimi i salt dhe lojërave  në kontrollin e ushtruar nga ana e shoqatës.

Zbulimi
Zbulimi i tyre u bë në bazë të disa bisedave mes Daniel dhe VICIENTINO Prudentino Albino në lidhje me shfrytëzimin e tyre të menaxhimit të poker video, ndër të tjera. Pra, në një bisedë të kapur nga Ros, në vijim të cilat Hercules PEN VICIENTINO kanë informuar për qëllimin e tij, për të hyrë në një aktivitet të ligjshëm, që do të lejojë që ata të kualifikohen për të “mbuluar” të ardhura të paligjshme, dhe për të gëzuar një burim të të ardhurave që do të jepen për anëtarët e të burgosurve. Përfshirja e VICIENTINO, menaxhimit të Daniele ose ndryshe për të marrë pjesë në fitimet që dalin nga veprimtaria e lojërave të fatit, ka mbetur konstante dhe ka treguar bisedat e tjera të përgjuar, nga të cilat mund të arrihet në përfundim se zgjerimi në fushën e VICIENTINO kishte ndodhur tashmë.
Sipas një komunikate për shtyp të Grupit operativ të Departamentit të Policisë Provinciale
KOMANDA E BRINDISIT

Hetimi
Të dhënat vijnë nga një hetim i kryer nga viti 2007 në “Vital” të Mesa (BR), pjesë e Vitale ku ishte burgosur Antonio, një anëtar i lartë i Brindisit “Corona Unita Sacra” dhe degë e drejtpërdrejtë të ADYUST me udhëheqës historik Pinon. Kjo është dokumentuar në procesin e riorganizimit të shoqatës, nën drejtimin e Daniel dhe ka  prekur VICIENTINO PEN Hercules, i cili kishte zgjeruar gradualisht ndikimin e tyre nga Mesa në qytetet fqinjë; Ostuni, Oria dhe Celie, duke imponuar rregulla të reja për ndarjen territoriale, me një person kontakti, për secilën zonë të grupeve, të lidhur me territoret e tyre.

Trafiku
Partneriteti i kishte marrë një rol qendror në trafikimin e kokainës, duke përdorur për kontrollin e dy kanaleve të pavarur në Piemonte dhe Kalabri, për shkak të bandës “Megna” Papanice. Anestezisë. Më pas është shpërndarë asistencë me një rrjet gjithëpërfshirës të drogës në Puglia dhe Emilia Romagna.
Aty u gjet edhe përfshirja e shoqatës në qendrat e kontrollit e sallave të internetit, basteve dhe lojërave, me furnizimin dhe instalimin e makinave slot, i njohur nga Albino Prudentino. Ky i fundit, ka qenë i përfshirë edhe në rrjetin e kontrabandistëve lidhur me SCU, është përgjegjës, së bashku me Daniel Viçintino.

Operacioni
Gjatë operacionit R.O.S., karabinierët dhe Komanda Krahinore e Brindisit, kanë pasur mbështetjen e helikopterëve dhe të njësive të antidrogës, armë dhe eksplozivë. Vetëm Penna ka provuar të hidhej nga  ballkoni, por është bllokuar shpejt nga ushtria. Kapja e Prudentino Albino Prudentino në Shqipëri, i cili ishte  vendosur në Vlorë, u realizua nga ushtarët e ROS dhe stafi i Shërbimit Policor në bashkëpunim ndërkombëtar me Ministrinë e Brendshme. Prudentino mbahet aktualisht në burgjet shqiptare, në pritje të përfundimit të procedurave të ekstradimit të planifikuar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here