Home Teknologji Printimi 3D: Pjeset metalike qe do prodhohen per hapsiren

Printimi 3D: Pjeset metalike qe do prodhohen per hapsiren

782
0
3d-printing
Menteshe per Airbus A320 – conventional (majtas) dhe 3D print (djathtas).

Deri tani, procesi ka qenë i kufizuar kryesisht në bërjen e objekteve plastike , por tani ekspertët kanë kthyer vëmendjen e tyre në metale. Pjesët metalike për anijen dhe reaktorët bërthamorë mund të “printohen” si një copë e vetme , në sajë të teknologjisë së re të zhvilluar nga ekspertët e hapësirës. Printimi 3D është përdorur shpesh në prodhim , por deri tani ajo ka qenë e kufizuar kryesisht në bërjen e objekteve plastike.

Agjencia Evropiane e Hapësirës ( ESA) ka thënë se metoda e saj mund të përdoret për të krijuar forma më komplekse sesa me teknikat tradicionale dhe lë pothuajse asnjë material si mbeturine. “Printimi 3D , i njohur zyrtarisht si prodhim shtesë , mund të krijoje forma komplekse që janë të pamundura për tu prodhuar me derdhje tradicionale dhe teknika te tjera. “Materiali nuk shkon dem dhe shkurtimin e numrit të hapave në një zinxhir të prodhimit ofron përfitime të mëdha të kostos. ” Agjencia tha se ajo është duke punuar me Bashkimin Evropian dhe partnerët industriale dhe arsimore për të zhvilluar e parë në shkallë të gjerë metodat e prodhimit duke përdorur këtë teknologji . ESA ka treguar disa objekte Mostra të aftë për të përballuar temperaturat deri në 1000 C ( 1832 F) në një ngjarje në Londër . Ajo tha se pjesët komplekse të printuara do perdoren ne hapësirë ​​dhe “aplikacionet më kërkuese mbi tokë” . Dhe agjencia synon ti bëjë pjesët edhe më të qëndrueshme në vitet e ardhshme .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here