Home Politike Parlamenti nis sot sesionin e ri per 2016-en.

Parlamenti nis sot sesionin e ri per 2016-en.

694
0

207064Parlamenti pritet të nisë këtë të hënë sesionin e ri për vitin 2016. Seanca e parë parlamentare është thirrur në orën 17:00, ndërkohë pritet që mbledhja të jetë thjeshtë proçedurale.

Sipas njoftimit  të Kuvendit, rendi i ditës do të nisë më njoftimin e akteve normative të depozituara, e më pas miratimin e programit të punës deri më 28 shkurt dhe miratimin e kalendarit të paraqitjes në Kuvend të raporteve vjetore të institucioneve kushtetuese dhe atyre të krijuara me ligj.

Sesioni i 6 pritet të jetë mjaft i nxehtë politikisht për shkak të reformave të rëndësishme, përfshirë këtu reformën në drejtësi për të cilën Qeveria është zotuar ta përfundojë deri në verën e ardhshme.

Gjithashtu përveç nismave ligjore, pritet që pjesë e diskutimit të jetë dhe një reformë tjetër mjaft e rë ndësishme, ajo zgjedhore, për të cilën tashmë është miratuar ngritja e një komisioni parlamentar.

Previous articleDave Travel Page: Shqiperia destinacion per 2016-en
Next articleAksidentohet policja rrugore. Ndalohet shoferi i BMW

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here