Home Kosova Lëvizja e lirë, targat e Kosovës zëvendësohen me ato serbe

Lëvizja e lirë, targat e Kosovës zëvendësohen me ato serbe

772
1

Serbia i ka njohur letërnjoftimet e Kosovës por ato mund t`i shohin vetëm policët e pikave kufitare. Ndërsa shenjën e madhe të shtetësisë nuk ka mundësi ta tregojë ende askush atje.
Makinat me targat RKS duhet t`i fshehin ato. Në vend të kësaj duhet blerë letra të përkohshme si targa në të cilat shkruhet Proba (Provë) dhe në të cilën gjendet stema e Serbisë me 4 S.
Vazhdimi i dialogut për lëvizjen e lirë pritet të çojë edhe deri tek heqja e pagesës së sigurimeve për automjetet nga të dyja anët e kufirit.
Ashtu siç ishte parashikuar, dje nisi të zbatohet marrëveshja për lirinë e lëvizjes, e cila u arrit në kuadër të dialogut me Beogradin zyrtar.
Por lëvizja e lirë ka ngjallur edhe reagime të përfaqësuesve shqiptarë të Luginës, duke e quajtur një marrëveshje të tillë si anti-civilizuese, skandaloze dhe të palogjikshme, pasi vendosja e tarifave për policat kufitare janë të papranueshme dhe të papërballueshme për qytetarët shqiptarë të Luginës së Preshevës.
Lideri i Partisë për Veprim Demokratik, Riza Halimi, njëherësh dhe deputet në parlamentin serb, vendosjen e tarifave për policat kufitare i ka quajtur të papranueshëm dhe të papërballueshme për qytetarët shqiptarë të Luginës së Preshevës.

1 COMMENT

  1. syt me pa e vesht me ndegju jan shkau nuk njef asgje shqiptare por vetem pretendime ka … para 20 vitesh edhe femijet naj helmoi ..na masakroi e na dhunoi ne vazhdimsi ..si komb politika shqiptare ende shef andrra pa lyp llogari per ato te gjitha….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here