Home Aktualitet Kosova, nje nga burimet e xhihadisteve ne Siri

Kosova, nje nga burimet e xhihadisteve ne Siri

535
0

xhihadKosova është i vetmi vend në Evropën Juglindore që përfshihet në hartën që dërgon xhihadist në Siri. Numri i shqiptarëve të Kosovës që kanë shkuar në Siri sipas CNN është 100-120 në përqindje të popullsisë 0.006%.

Një studim i bërë për 25 vende të botës ku përfshihet edhe Kosova, tregon numrin e xhihadistev të cilët kanë shkuar në Siri.

Britania dhe Franca kanë përqindje të krahasueshme të myslimanëve lokalë që kanë shkuar për të luftuar në Siri, pak më shumë se një në 6.000 myslimanëve britanikë dhe një në 6666 myslimanët francezë kanë shkuar në Siri, sipas burimeve qeveritare.

Ndërsa shifrat në Holandë nuk janë edhe shumë larg Britanisë, rreth një në 7.700. Kurse myslimanët amerikanë të cilët kanë shkuar për të luftuar në Siri janë në shkallë shumë më të ulët, një në 25.000.

siri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here