Home Aktualitet INSTAT: Rriten lejet e ndërtimit për tremujorin e parë 2017

INSTAT: Rriten lejet e ndërtimit për tremujorin e parë 2017

598
0

Në tremujorin e parë 2017 janë miratuar gjithsej 101 leje ndërtimi për ndërtesa të
reja, me një sipërfaqe rreth 91.864 m2.
Numri i lejeve të ndërtimit miratuar për ndërtesa rezidente (ku përfshihen ndërtesat për banim) zë 75,2 % të
numrit gjithsej të lejeve, ndërkaq numri i lejeve miratuar për ndërtesa jo rezidente (ku përfshihen ndërtesat për
hotele dhe të ngjashme, zyra, tregtare, industriale dhe të tjera) zë 24,8 %.
Gjatë tremujorit të parë 2017, në numrin e lejeve të ndërtimit të miratuara për ndërtesa të reja, përqendrimin
më të madh e kanë qarku i Tiranës me 42,6 % dhe i Vlorës me 15,8 %.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here