Home Shendetesi Goditja ne tru. 3 keshilla si te shpetoni nje jete

Goditja ne tru. 3 keshilla si te shpetoni nje jete

9745
12

goditja-truUnë i bëj thirrje gjithë miqve te mi ta lexojne & ndajnë këtë; Ju mund të ruani te dashurit e jetës duke ditur këtë informacion të thjeshtë !!!

Goditja ne tru ka një tregues të ri! Ata thonë se në qoftë se ju e shperndani kete te dhjetë njerëz, ju keni një shans për të shpëtuar një jetë.

Gjatë një goditje ne tru, një grua ju moren mend dhe u rrezua ne toke – me pas ajo i siguroi të gjithë se ajo ishte mirë (ata menduan te therrasin ambulancen) … ajo u tha se kishte rene mbi një tullë për shkak të këpucëve të saj të reja.

Ata e pastruan dhe me pas shkoi ne shtepi per te ngrene nje pjate te shijshme. Ajo dukej pak e tronditur por vazhdoi ta shijonte pjesen tjeter te mbremjes.

Burri i Jane telefonoi më vonë duke u thënë të gjithëve se gruaja e tij ishte në spital – (në 18:00 Jane ndërroi jetë.) Ajo kishte pësuar një goditje në tru. Po te kishin ditur si të identifikonin shenjat e një goditje, ndoshta Xhejn do të ishte me ne sot. Disa nuk vdesin. Ato përfundojnë në një gjendje të pafuqishëm, të pashpresë në vend.

Kjo merr vetëm një minutë për të lexuar.

Një neurolog thotë se në qoftëse ai do te konstatoje një viktime me goditje ne tru brenda 3 orëve, ai tërësisht mund të ndryshojë efektet e një goditje. Ai tha se ceshtja ishte ta dallosh një goditje, ta diagnostikosh dhe pastaj të trajtosh pacientin me kujdesin mjeksor për brenda 3 orëve, e cila është e vështirë.

Njohja e një goditje

Falë Zotit për te kuptuar nje goditje mund ta kuptoni shume thjeshte me 3 hapa.

Ndonjëherë simptomat e një goditje janë të vështirë për tu identifikuar. Për fat të keq, mungesa e vetëdijes parashikon katastrofë. Viktima mund të vuajnë dëme të rënda në tru kur njerëzit pranë dështojnë të njohin simptomat e një goditje.

Tani mjekët thonë se një vezhgues mund të njohë një goditje duke i pyetur tre pyetje të thjeshta:

1. Kerkojini individit të buzëqeshi.
2. Pyetni personin për të biseduar dhe flase një fjali te thjeshtë dhe te sakte (koherente)
3. Kerkojini atij te ngreje te dyja duart

Nëse ai ose ajo ka probleme me çdo një prej këtyre detyrave, telefononi numrin e urgjencës dhe përshkruani menjëherë simptomat në dispeçer.

Shenjat një goditje, nxirrni gjuhën jashtë!

SHËNIM: Një tjetër “shenjë” e një goditje është kjo: Pyetni personin te nxjerre jashtë gjuhën e tij. Nëse gjuha është “Enjtur”, në qoftë se ajo shkon në një anë ose tjetër, është gjithashtu një tregues i një goditje.

Një kardiolog thotë se nëse gjithkush që merr këtë informacion e shperndan atë në 10 njerëz; ju mund te shpetoni të paktën një jetë.

Unë e kam bërë pjesën time. Po ju?

12 COMMENTS

  1. une kam patur sulm ne tru dy her jam mjekuar ne agibadem-sistina ne shkup kjo smundje me ka lene pak pasoja tani mire jam

    • sa koh ke. dejtur ne spital un ekam burrin ka pas sulm ne tru aje mr tash aka me u bo edhe burri im mir aj ka 1'muj qe esht ne spital te lutem me tregoo nese mundesh

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here