Home Kulture Gjirokastër, çelet panairi i artizanatit

Gjirokastër, çelet panairi i artizanatit

660
0
Është celur në Gjirokastër panairi i katër kombëtar i trashëgimisë dhe artizanatit me pjesmarjen e artizanve nga trevat shqiptare. Panairi që do të zgjasë tre ditë organizohet nga ministria e Kulturës Rinisë dhe Sporteve si dhe Organizata për Ruajtjen dhe Zhvillimin e Gjirokastrës.
Të pranishmit kanë parë nga afër punimet e ekpozuara përgjatë gjithë rrugës së Qafës historike të Pazarit 300 vjecar të Gjirokastrës.
Në panair janë parqaitur punime artizane në dru, në gur, në hekur, punime, qeramike, punime në shtizë, tezgjah, si dhe punime të ndryshme leshi të cilat kanë tërhequr vëmëndjen e vizitoreve. Gjithashtu në panair janë ekspozuar edhe prodhime blegtorale të blegtorve të rethit të Gjirokastrës.
Panairi ka ofruar një mundësi të madhe për tregtimin dhe promovimin e artizanëve, por edhe për shkëmbimin e eksperiencave midis tyre.

Është celur në Gjirokastër panairi i katër kombëtar i trashëgimisë dhe artizanatit me pjesmarjen e artizanve nga trevat shqiptare. Panairi që do të zgjasë tre ditë organizohet nga ministria e Kulturës Rinisë dhe Sporteve si dhe Organizata për Ruajtjen dhe Zhvillimin e Gjirokastrës.
Të pranishmit kanë parë nga afër punimet e ekpozuara përgjatë gjithë rrugës së Qafës historike të Pazarit 300 vjecar të Gjirokastrës.
Në panair janë parqaitur punime artizane në dru, në gur, në hekur, punime, qeramike, punime në shtizë, tezgjah, si dhe punime të ndryshme leshi të cilat kanë tërhequr vëmëndjen e vizitoreve. Gjithashtu në panair janë ekspozuar edhe prodhime blegtorale të blegtorve të rethit të Gjirokastrës.
Panairi ka ofruar një mundësi të madhe për tregtimin dhe promovimin e artizanëve, por edhe për shkëmbimin e eksperiencave midis tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here