Home Teknologji Faqet e internetit gjurmim nepermjet baterise

Faqet e internetit gjurmim nepermjet baterise

658
0

1470314031telefoniiiGjithkujt i ka ndodhur në të paktën një rast që të ketë pak bateri në telefonin e tij dhe në momentin kur zgjedh të vizitojë një faqe të caktuar, faqja i hapet në një version më të thjeshtëzuar.

Gjithçka bëhet për të kursyer baterinë tuaj falë një ‘software’ që është në gjendje që të shohë nivelin e baterisë së telefonit tuaj, njohur si API.

Kjo është ana pozitive e këtij ‘software’, që nuk ofrohet pa efekte anësore, njëri prej të cilëve është se mund të përdoret për të gjurmuar vendodhjen tuaj, edhe nëse ju e keni të çaktivizuar si opsion tek parametrat e pajisjes që përdorni.

Steven Englehardt dhe Arvin Naryanan të Universitetit të Princeton thonë se kanë zbuluar dy lloje script-esh në gjendje që të gjurmojnë njerëzit përmes nivelit të baterisë në telefonin e tyre dhe shtojnë se kaq mjafton që përbëjë një shqetësim për privatësinë e shumë personave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here