Home Aktualitet Bino: Bashkia asnje mase per trafikun dhe ndotjen ne Tirane

Bino: Bashkia asnje mase per trafikun dhe ndotjen ne Tirane

672
0
Trafiku i rënduar dhe ndotja e lartë e ajrit kanë qenë akuzat që zëvendësministri i Mjedisit, Taulant Bino i ka bërë kryetarit të Bashkisë së Tiranës, Edi Rama. Ai ka deklaruar se Tirana është kryeqyteti më i ndotur në Europë dhe pushteti vendor duhet të marrë masa për zgjdhjen e këtij problemi.
“Ky bllokim ka shkaktuar jo vetëm vështirësi në lëvizje dhe jo vetëm paralizë të jetës së qytetit. Ai ka shkaktuar trafik të rënduar dhe ndotje të ajrit për shkak të këtij trafiku dhe për shkak të pluhurit në ajër. A e dini se Tirana është qyteti më i ndotur në Europë, se cilësia e ajrit në Tiranë është 2-3 herë më e ndotur se sa normat e shëndetit publik ” u shpreh Bino.
Zëvendësministri i Mjedisit i ka bërë thirrje kryebashkiakut Rama që të lërë hemendësimet për krizën dhe t’i shtrohet punës për t’i dhënë zgjdhje problemit të trafikut dhe ndotjes së ajrit në kryeqytet.

Trafiku i rënduar dhe ndotja e lartë e ajrit kanë qenë akuzat që zëvendësministri i Mjedisit, Taulant Bino i ka bërë kryetarit të Bashkisë së Tiranës, Edi Rama. Ai ka deklaruar se Tirana është kryeqyteti më i ndotur në Europë dhe pushteti vendor duhet të marrë masa për zgjdhjen e këtij problemi.
“Ky bllokim ka shkaktuar jo vetëm vështirësi në lëvizje dhe jo vetëm paralizë të jetës së qytetit. Ai ka shkaktuar trafik të rënduar dhe ndotje të ajrit për shkak të këtij trafiku dhe për shkak të pluhurit në ajër. A e dini se Tirana është qyteti më i ndotur në Europë, se cilësia e ajrit në Tiranë është 2-3 herë më e ndotur se sa normat e shëndetit publik ” u shpreh Bino. Zëvendësministri i Mjedisit i ka bërë thirrje kryebashkiakut Rama që të lërë hemendësimet për krizën dhe t’i shtrohet punës për t’i dhënë zgjdhje problemit të trafikut dhe ndotjes së ajrit në kryeqytet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here