Home Shendetesi 10 shenjat e kancerit që të gjithë i injorojmë!

10 shenjat e kancerit që të gjithë i injorojmë!

930
0

Nuk është fare çudi pse shumë vonë zbulohet kjo sëmundje vdekjeprurëse, sepse shumica e njerëzve i neglizhojnë shenjat duke i konsideruar si të padëmshme.

Shenjat e kancerit nuk dallohen dhe mund të jenë shumë të vogla, por njerëzit i vërejnë ato kur bëhet shumë vonë. Në fakt, shumica ndjehen shumë mirë, madje edhe kur mjekët ua përcaktojnë diagnozën e duhur.

Prandaj, është shumë e rëndësishme që të njihni shenjat e kancerit, konsideroni dhjetë shenjat e mëposhtme:

-Ndryshime në zë

-Lëkurë irrituese

-Ndryshime në urinim

-Plagë që nuk shërohen

-Kollë e vazhdueshme

-Gjakderdhje e pashpjegueshme

-Gunga të bardha në gojë ose në gjuhë

-Gunga nën lëkurë

-Ndryshime në jashtëqitje më shumë se dy ditë

-Humbja e oreksit apo probleme me gëlltitjen.

Është shumë e rëndësishme që ti kushtoni vëmendje këtyre shenjave, sepse sa më shpejt sëmundja zbulohet, aq më shumë ka gjasa dhe mundësinë e shërimit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here